İçişleri Bakanlığı, 81 il Valiliğine gönderdiği genelge ile çay evlerine getirilen kısıtlamaların ardından Çaycuma’da çay evleri boş kaldı.

Corona virüs salgınıyla mücadele kapsamında vatandaşların yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklar, ihtiyaç duyulan çay ocakları ve toplu taşıma gibi araç duraklarında sigara içmenin yasaklandığını duyurulmasının ardındançay evlerinin hedef gösterilmesine işletmeciler tepki gösterdi.

Çaycuma ilçesinde Çay Mahallesi Esengil Caddesinde, Çay evi işletmecisi evli, 2 çocuk babası, 49 yaşındaki Ramazan Demir, geçimini çay evinden sağladığını ve kısıtlamalarının getirilmesinin ardından zor günler geçirdiklerini söyledi.

Kararın doğru olmadığını belirten işletmecisi Ramazan Demir; “ çay ocaklarının hedef gösterilmesi çözüm değil. Kahvehaneler açık, pastaneler açık, çay bahçeleri açık, neden çay evlerine kısıtlama getiriliyor. Bizlerde evimize ekmek götürüyoruz. Bu kısıtlamaya en kısa sürede çözüm gelmesini istiyoruz. Bizler mağduruz. Bu duruma bir esneklik getirilsin.  Corona virüs sadece çay evlerinde mi var.” dedi. Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi