Eğitim İş Zonguldak Şube Başkanı Kamuran Çataklı yaptığı açıklamada, “Daha yılın ilk gününde elektriğe yüzde 127, doğalgaza yüzde 50 zam yapanlar, kamu emekçisine yüzde 2,5’luk sefalet zammını müjde diye yutturmaya çalışmaktadır” dedi.

Çataklı açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zammı duyurduğu konuşmasını “Allah hepinizin yardımcısı olsun” diye bitirmesi, durumu özetlemektedir. Zira belli ki kamu emekçisine bırakın yardımı, hakkını teslim edecek dahi kimse bulunmamaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle kamu emekçisine yapılan zamma ilişkin havuz medya ve yandaş sendikalardaki yüzde 30 yalanı, ortadaki rezaletin de ötesine geçmiştir. Halbuki gerçekler gün gibi açıktır: Kamu emekçisinin ücretindeki tüm artış, zam değildir. Artıştaki yüzde 5’lik dilim ise daha önceki rezil Toplu İş Sözleşmesinden gelen rakamdır. Yani zikretmekten çekindikleri için şişirdikleri zam oranı, sadece ve sadece yüzde 2,5’tur.Bu hakarette kamu emekçisine sefaleti reva gören iktidar kadar, ona çanak tutanların da payı büyüktür. Kuruluş ilkelerine aykırı olarak şeffaf ve tutarlı şekilde istatistik yayımlamayan TÜİK, bu sefalet zammının kullanışlı aparatıdır.

Eğitim-İş olarak bu hakaret zammında imzası olan tüm aktörlere sesleniyoruz: Utanın! Kamu emekçisinin 1 yıllık emeğini masaya yatırıp ona tuvalet kağıdındaki artışın 35’te biri kadar bile zam alamayanlar, utanın! Bu sefalet zammını bir de başarı gibi yutturmaya çalışanlar, utanın! Bu zam üzerinden koltuk kavgasına düşenler, üyelerinden aldıkları aidatları sadece kendi konforları için kullananlar, utanın! Utanın ve bilin ki tarih sizi tam da bu üçkağıtlarınızla yazacak.

Biz ise bu sefaleti kabul etmeyerek, sözümüzü ve gücümüzü büyüterek, mücadelede vites artırarak haklarımızı alacağız! Saraylarda süklüm püklüm bekleyerek değil, meydanlarda dik durarak kazanacağız” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi