Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, 72 alanda 3 bin 600 kurs modülü ile Halk Eğitimi Merkezinde kursların devam ettiğini belirtti.

Eylül ayından itibaren 125 kurs açtıklarını ifade eden Zonguldak Merkez Fatih Halk Eğitim Merkezi Müdürü Türkan Tuygar, açıklamasına şöyle devam etti:

“2020 - 2021 Eğitim öğretim yılının başlamasıyla beraber Eylül ayından itibaren 125 kurs açtık. Merkez binamızda ve mahallelerimizde mesleki eğitim genel kültür ve okuma yazma alanında işbirliği ile açtığımız 25 kursumuz var. İŞKUR, TTK ve Belediye ile madencilikten iş makinalarına, sanattan spora, müzikten beceri kurslarımıza kadar birçok kurs açtık ve kurslarımız devam ediyor.

SODAM’da Roman vatandaşlarımıza yönelik Türk mutfağı, ahşap oyuncak kursu, okuma yazma kurslarımız var. Yine roman vatandaşlarımız için Türk sanat müziği kurslarımız devam ediyor. Bu kurslarımızı SODAM, Kızılay, İŞKUR işbirliğinde açtık. Aynı zamanda DYK kurslarımız mezun öğrencilerimizle devam ediyor.

Bu yıl 'Yunus Emre ve Türkçe Yılı' olması münasebetiyle Zonguldak İl Müftülüğünde görevli din görevlilerinden oluşan 26 kişilik bir İlahi grubu kursumuzu açtık, çalışmalarımız devam ediyor.

Zonguldak halkımızı 72 alanda 3600 kurs modülü ile kendi zevkleri istekleri ve ihtiyaçları doğrultusunda Halk Eğitimi Merkezimizde kurslarımıza bekliyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi