Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Kısa Çalışma Ödeneğinin Haziran ayına kadar uzatılmasının işveren ve çalışanlar açısından olumlu olduğunu belirtti.

Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz diyen Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, açıklamasına şöyle devam etti:

“Daha öncesinde yaptığımız görüşmelerde kısa çalışma ödeneğinin uzatılması yönünde talebimiz vardı. Biz bu talebimizi Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonumuza bildirmiştik bunu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de istiyordu. Son alınan kararla Kısa Çalışma Ödeneği Nisan, Mayıs ve Haziran aylarını kapsayacak şekilde uzatıldı. Piyasaların pandemi döneminde desteklenmesi açısından ve istihdamdaki daralmayı azaltması açısından kısa çalışma ödeneğinin uzatılması faydalı oldu. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Esnafımız ve çalışanlar alınan bu karardan dolayı memnun ama şöylede bir sıkıntımız var; genelgeyle kapatılan işyerlerinin, özelliklede işyeri sahiplerinin kira giderleri, elektrik, su, doğalgaz gibi giderleri devam ediyor. İşyeri kapalı olsa bile derin dondurucuda malzemesi olan esnaf şalteri kapatamıyor. Bu konularda da esnafın desteklenmesi gerekiyor. Pandemiden bu tarafa yaklaşık 14 aydır kapalı olan işyerlerimiz var. Kantinlerimiz, servislerimiz çalışmıyor. Alkollü restoran, birahane gibi işyerlerimiz var. Bu arkadaşlarımıza asgari ücret tutarında gıda ihtiyaçlarını karşılamak amaçlı destek talebimiz var. Pandemi ülke genelinde yine yükseldi. Bu pandemiyi hep birlikte düşürmemiz gerekiyor. Pandemi konusunda biz üzerimize düşen görevi yapacağız tüm halkımızdan da üzerine düşeni yapmasını istiyoruz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi