3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle, Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür vekili Veli Köktürk, İl Milli Eğitim müdür yardımcısı Harun Akgül, bazı dernek başkanları ile dernek yönetim kurulu üyeleri ve engelli çocuklar Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette konuşan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, "Özellikle sizleri Valiliğimizde konuk etmekten mutluluk duyuyorum. Bugün Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir aradayız. Gününüz kutlu olsun. Engellilik bizim elimizde olan bir husus değil, tercih edilen bir husus değil, ama bu da bir realitedir. Önemli olan herkesin bir engelli potansiyeli olduğu düşünerek hareket etmemiz gerektiğidir. Bu doğrultuda son zamanlarda kamu kurum ve kuruluşlarımız engelli kardeşlerimizin hayatını kolaylaştırmak adına, onlara daha çok temas edebilmek adına önemli çalışmalar yapıyor gerek kamu hizmetlerinden faydalanma, gerek kamu hizmetine dahil olma da yani kamuda çalışabilme de önemli bir aşama kaydedildi. Bunun yanında sosyal ihtiyaçlarının giderilmesinde günlük hayatlarının normal bir şekilde devam ettirebilmesi de devletimizin kamu kurum ve kuruluşlarımızın önemli bir katkısı çalışması gayreti vardır. Bu konuda daha iyi ve daha güzeli yapılabilir ancak mevcut şartlarda en iyisini yapma gayreti içerisinde olduğumuzu bilmenizi özetle istirham ediyoruz. Bundan sonra yine kamu kurum ve kuruluşları olarak sizlerin günlük hayatını kolaylaştırma yönünde kolaylaştırmaya devam edeceğiz, bunun bilinmesini özellikle istirham ediyoruz ve sizlere bundan sonraki hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Başkanı Hüseyin Şirin de yaptığı konuşmada %40 ve altında rapor olan engellilerin devam ettiğini ve bunun çözülmesini istediklerini ifade etti.

Şirin Ayrıca engellilerin kullandığı protezlerdeki KDV oranının düşürülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ziyarette engelli öğrenci tarafından Vali Mustafa Tutulmaz'a çiçek ve çeşitli hediyeler takdim edildi.(Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi