Zonguldak Kan Merkezi ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa hazırlamış olduğu kan bağışı kampanyası Çaycuma’da düzenlendi.

Zonguldak merkez ve ilçelerde eğitim camiasına yönelik olarak düzenlenen kan bağışı kampanyasına İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun ve Çaycuma İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Baş katılarak kan bağışı kampanyasına destek verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun yaptığı açıklamada; Kızılay kan merkezimizde kan stoklarının azalmasından dolayı kampanya düzenlediklerini söyleyerek, “ Bizlerde nesiller yetiştiren, nesillere yön veren bir bir cami olarak farkındalığın bir parçası olmayı seve seve kabul edeceğimizi belirttik. Bu hafta başladı, gelecek afta Çarşamba gününe kadar devam edecek. Merkez ve ilçelerimizde tüm öğretmen ve velilerimizi davet ettiğimiz bir kan bağışı kampanyasını mutlulukla sürdürüyoruz. Güzel bir sinerji var inşallah bu diğer vatandaşlarımızın da ilgisini artırır. Çünkü kızılayın yapmış olduğu bu çalışma çok önemli bir çalışma. Pazartesi günü verdiğim kanın bir kişiye ulaştığına dair bir bilgi geldi. Bu çok büyük bir mutluluk. Kana ihtiyacı olan bir kişinin ihtiyacının giderilmesi mutluluğunu ben hissettim.

Bugün eğittim camiası olarak buna destek veriyoruz ama, asıl amacımız toplumun bu konuda duyarlılığını artırmak. Biz eğitim camiası olarak bu farkındalık çalışmalarında her zaman yerimizi alacağız. Herkesi kan vermeye davet ediyorum.”dedi.

Kan bağışı kampanyasına eğitim camiasından öğretmenler ve okul müdürleri katılarak destek sağladı.Haber: Gönül Dombaycı

Editör: Haber Merkezi