Zonguldak’ın Devrek İlçesinde Cuma Akşamı saat 21.00 itibariyle vatandaşlar evlerine izole oldular. İlçede sessizlik hakim oldu.

İçişleri Bakanlığının valiliklere göndermiş olduğu genelgeye göre Hafta sonu sokağa çıkma yasağı yeni bir karar alıncaya dek devam edecek. 12-13 Aralık tarihlerinde Cumartesi ve Pazar günü 81 ilde geçerli olacak. Pazartesi sabah 05.00'da sona erecek.

Devrek ilçesi sessizliğe büründü. İlçede cadde ve sokaklar sessizliğe hakim oldu. Sokağa çıkma yasağının tüm günü kapsadığı cumartesi-pazar günleri Market, Bakkal Manav, Kasap ve Kuruyemişçiler 10.00 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterdiler, vatandaşlarımız -65 yaş ve üzeri ile -20 yaş altında bulunanlar hariç, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçilere gidip geldiler.

Aynı saatler arasında market, bakkal, manav, kasap, kuruyemişçiler ve online sipariş firmaları evlere/adrese servis şeklinde de satış yapabildiler. Korona virüs tedbirleri kapsamına ilçede belirli noktalarda polis, jandarma ve zabıta ekipleri denetimlerini sürdürdü. Haber: Ahmet ÇİMEN-DEVREK

Editör: Haber Merkezi