Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimleri Derneği (Tüm Emek Der)Zonguldak Şubesi Başkanı Mustafa Sarıoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin kalkınması, refahı, istikrarı ve huzuru için mücadele veriyor ancak yanında ki bürokratlar acemiler, köyü, köylüyü, emekliyi ve emekçiyi bilmiyorlar" dedi.

İşçi emeklileri Derneği olarak emeklilerin sorunlarını milletvekillerine bakanlara ve cumhurbaşkanına kadar ilettiklerini ifade eden Sarıoğlu, Böyle açıklama yapılmasının çığırtkanlık olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

"Tüm İşçi Emekli Dul ve Yetimleri Derneği Zonguldak Şube yönetimi adına bugün açıklama yapmak zorunda kaldım. Peki nedir mesele: Aylardır, yıllardır Türkiye’de ki tüm işçi emekli derneklerinin genel başkanları, şube başkanları ellerinden geleni sarf ediyorlar. Bizler ömrünün 20- 25 senesini ülke kalkınması için çalışmış ve emekli olmuş insanlarız. Zonguldak’ta 165 bin emekli var. Biz milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza dertlerimizi anlatıyoruz ve diyoruz ki biz zor durumdayız. Onlarda kabul ediyorlar zaten. Ama şu var, dünyada ve Türkiye’de ne oluyor ne gidiyor tüm emekliler hep izliyoruz ve kimsenin gözünden bir şey kaçmıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ülkemizin kalkınması, refahı, istikrarı ve huzuru için mücadele veriyor. Ancak en büyük hatası şu, yanında ki bürokratlar acemi. Neden; onlar köyü bilmez, köylüyü bilmez, emekliyi bilmez, emekçiyi bilmezler. Bizim yörede seçilen milletvekillerimiz var. En büyük derdi ve çileyi çeken yöre milletvekillerimizdir, iktidarı muhalefeti hiç fark etmez. Şimdi buradan emeklinin başkentinden sesleniyorum.

Bugün Tüketici Hakları Derneği Başkanı iki türlü bir açıklama yapmış. Emekli Dernekleri ne iş yapar, ondan sonra da emekli dernekleri mağdur ediliyor. Tüketici Hakları Derneği Başkanı benim arkadaşım, mert, yiğit, temsil etiği toplum için bu tüketici hakları üzerine onun üzerine bir kişi tanımam. Bende diyorum ki, Emekli dernekleri ne iş yapar dediğiniz zaman emekli dernekleri gecesini gündüzüne katarak, köyden kente tüm emeklilerin sorunlarının dinler, özümü için hazırladığımız raporları milletvekillerine, Cumhurbaşkanımıza ve muhalefet liderlerine kadar ulaştırıyoruz.

Şimdi Tüm İşçi Dul ve Yetimleri Deneği Genel Başkanım bize şöyle söylüyor. Diyor ki; önce vatan, bayrak devlet, hakkımızı nasıl olsa biz alırız diyor. Şimdi bazı çığırtkanlar var, bize siz ne iş yaparsınız, neden madenci heykelinin orada toplanmazsınız, neden hükümet aleyhinde bağırmıyorsunuz, çığırmıyorsunuz diye bize hakaret etmeye çalışanlar var. Biz onlara gerekli cevabı veriyoruz ve vereceğiz de.

Muhalefette ahkam kesiyor. Ya arkadaş muhalefet liderlerine sesleniyorum. Tüm Cumhurbaşkanımızın yanında görev yapan, başbakanından bakanına kadar şimdi saf değiştirmişler halkı kandırmaya çalışıyorlar, yok böyle dünya. İnsanlar salak değil, dün oradaydın bugün niye buraya gittin. Dünyayı ve Türkiye’yi emekliler olarak bizler çok iyi takip ediyoruz. Ben milletimizin bayrağı için, menfaati için, huzur ve istikra için mücadele veriyoruz.

Zonguldak’ta 165 bin, Türkiye’de 13.5 milyon emekli var ve aksini iddia eden o muhalefet liderlerine sesleniyorum. Arkadaş ne yapacaksınız bizim için. Ben 1995 yılında zorunlu emeklilik yasasıyla 1995 yılında zorla emekli edildim. Şu anda aleyhte konuşanlar bizi zorla emekli ettiler. TTK’da 40 bin kişi çalışıyordu ancak şu anda 7 bin kişi kaldı ve bunları emekli edenler şu anda aleyhte konuşanlardır. Ya onun için diyorum ki Allah için herkes için konuşuyorum. Herkes aklıselim hareket etsin. Biz dünyada bizi istemeyenlerle uğraşırken birde iç içe uğraşmayalım. İç içe uğraşanlar mahcup olacaktır. Memleketimizin menfaati, bayrağımızın dalgalanması, huzur, istikrar istiyorum.

Ve Tüketici Hakları Dernek başkanın dediklerini kabul ediyorum ama ne yapabilirsin ki bu fiyatların indirilmesi için, şapkanızı indirin ve düşünün. Varsa bizim hatamız gelelim beraber mücadele verelim. Ben 25 sene kömür kazdım, benim aldığım para 4 bin lira ve geçinemiyorum zaten. Sizlere saygı duyuyorum ama ahkam kesmeyelim ve öyle bir dünya yok” (Meryem DEMİR)

Editör: Haber Merkezi