İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladı, Uzun Mehmet’i rahmetle andı.

İyi Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Zonguldak’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünde bugün bunun kıvancını yaşarken, aynı zamanda ilimize ve ülkemize ekonomik anlamda can veren kömürü bulan Uzun Mehmet’i ve madenlerde kaybettiğimiz tüm maden şehitlerimizi de rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.

Cumhuriyet’in ilk şehri olan Zonguldak’ımızın aynı önem ve değerde bugün tekrar değerlendirilmesi ve tabidir ki şehrin ana sektörü olan kömürün yeniden hem şehir için hem ülkemiz için daha üretken ve insanımızın yüzünü güldürecek şekilde işletilmesi büyük önem taşımaktadır. Amacımız Zonguldak’ın her yönüyle kalkınmış, müreffeh ve mutlu insanların yaşadığı bir yer olması, göçün durması, gençlerimizin geleceğe umutla bakmasıdır. Madencilik sektöründe olan arkadaşlarımızın sorunlarının çözülmesi, TTK’daki işçi açıklarının giderilmesi, modernizasyon yatırımlarına ağırlık verilmesi şehrin beklentisidir. Ayrıca emek-yoğun sektör (çevreyi kirletmeyen) yatırımların gerçekleşmesinin önünü açacak girişimlerin ve yatırımların gerçekleşmesi, atıl bekleyen yatırımların (Ereğli tersaneler bölgesi gibi) faal hale getirilmesi yine önemlidir.

Bir kez daha başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Uzun Mehmet ve de Zonguldak’ın bugünlere ulaşmasında emeği olan, taş üzerine taş koyan hayatta olmayan herkesi şükranla, saygıyla anıyor, hayatta olanlara sağlık içinde uzun ömürler diliyor, emekleri için teşekkür ediyoruz.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi