Şerit ihlali yapan kamyon 2 aracı biçti, anne ve oğlu can verdi Şerit ihlali yapan kamyon 2 aracı biçti, anne ve oğlu can verdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 3 Ocak 2024 günü saatler 10:00'u gösterdiğinde memur ve emeklilerin maaş zammını etkileyecek enflasyon rakamlarını açıkladı.

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre; Aralık ayında enflasyon yüzde 2,93; 6 aylık enflasyon yüzde 37,57; 2023 yılı enflasyonu ise yüzde 64,77 oldu. Açıklanan rakamların ardından 2024 emekli zammı da belli oldu. Buna göre yeni yılda emekli maaşlarına yüzde yüzde 37,66 zam geldi.

Peki emekliye zam düzenlemesi nasıl olacak? Kök maaş zammı, en düşük emekli maaşı ve refah payı düzenlemesi gibi ihtimaller en öne çıkan formüller arasında. Ancak tüm bunlar için Meclis düzenlemesi gerekiyor. Meclis ise 16 Ocak tarihine kadar tatilde.

Ulusal basında yer alan haberlere göre meclis kapalı olsa da milyonların yeni aylıkları için acil toplantı yapması bekleniyor. Çünkü SSK emeklileri ayın 17’si ile 26’sı, Bağ-Kur'lular ise her ayın 25’i ile 28’i arasında emekli maaşı ödemesini alıyor. Memur emeklileri ise maaşlarını her ayın 1’i ila 5’i arasında alıyor. Dolayısıyla ilk ödemenin 17 Ocak’ta olması için Meclis’in en geç 16 Ocak’ta düzenlemeyi uygulamaya sokması gerekiyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu