Zonguldak Kömürspor’da bir sürpriz ayrılık daha... Geçen sezon takımın gol yükünü çeken 23 yaşındaki golcü Embiya Ayyıldız, 2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor'un rakipleri arasında yer alan Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a transfer oldu.

Geride kalan 2022-2023 sezonunda kariyer zirvesi yapan ve transfer döneminin başlamasıyla birlikte birçok 2. Lig kulübünün transfer listesinde başı çeken Embiya Ayyıldız, dün son dakika sürpriz gelişmeyle Beyoğlu Yeni Çarşıspor’a transfer oldu. İstanbul ekibi, uzun zamandır gündeminde yer alan golcü oyuncuyu, bonservis bedeliyle birlikte kadrosuna dahil etti. Zirveyi zorlayacak bir takım oluşturan Beyoğlu Yeni Çarşıspor Kulübü, yeni golcüsüyle 4 yıllık mukavele imzaladı. Resmi anlaşmanın sağlanması üzerine Embiya, yeni takımı Beyoğlu Yeni Çarşıspor’un hazırlık kampına katıldı.

Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz Filyos Ateşspor ile Velioğlu Gelişimspor Süper Amatör Lige yükseldi... Hoş geldiniz

Embiya, Beyoğlu Yeni Çarşıspor’un Zonguldak Kömürspor’dan aldığı ikinci oyuncu oldu. Beyaz grup temsilcisi, hafta içinde stoper Alper Aşkın’ı da kadrosuna dahil etmişti.

BONSERVİS BEDELİ KAZANDIRDI

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor Kulübü, 1 yıl daha sözleşmesi bulunan Embiya Ayyıldız transferiyle birlikte bonservis bedeli kazandı.

Kırmızı-Lacivertliler, kısa bir süre önce 1. Lig temsilcisi Kocaelispor’a verdiği Fatih Bektaş transferinden de iyi derecede bonservis bedeli kazanmıştı.

SEZONU 12 GOLLE KAPATTI

Embiya Ayyıldız, ikinci Zonguldak Kömürspor döneminde kariyer zirvesi yaptı. 22’si ilk onbir 30 maçta forma giydiği Zonguldak Kömürspor’da toplamda 2 bin 114 dakika süre alan golcü krampon, bu periyotta rakip ağları 12 kez havalandırdı. Golleriyle Zonguldak Kömürspor’a çok önemli puanlar kazandıran Embiya, sezon sonu ortaya çıkan istatistikler doğrultusunda kariyerinin en gollü sezonunu yaşadı.  

Başarılı bir sezon geçiren Embiya Ayyıldız’ın sürpriz ayrılığı, Zonguldak Kömürspor camiasında “büyük kayıp”  olarak yorumlandı.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ