Meyve ve sebze fiyatlarındaki yüksek fiyatlar vatandaşları zorlarken; meyve, sebze, et, süt, ekmek, yumurta başta olmak üzere neredeyse fiyatı artmayan ürün kalmadı. Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu hazırladığı raporda yıllık gıda enflasyonunun yüzde 102 olduğunu belirlerken, özellikle son aylarda yaşanan fiyat artışları dikkat çekti.

Akaryakıtta tabela değişiyor! Akaryakıtta tabela değişiyor!

Gıdada yıllık enflasyon 3 haneli rakamlara çıktı, gıda fiyatlarındaki artış bir yılda yüzde 102'yi buldu. Söz konusu rakamları Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'nun hazırlamış olduğu 'Halkın Enflasyonu' raporu ortaya koydu.

Ulusal basında yer alan habere göre; bir yıl önceye göre yüzde 239 artışla sebze fiyatları rekor kırarken, bu senenin ilk 8 ayının enflasyon şampiyonu yüzde 109 artışla meyve fiyatları oldu.

Et ve balıktaki yıllık artış yüzde 115; ekmek, pirinç ve undaki yıllık artış yüzde 70; süt ve yumurtadaki artış yüzde 58 olurken bakliyattaki yıllık artış da yüzde 37 olarak açıklandı.

Söz konusu raporda 64 gıda maddesindeki fiyat değişimleri tek tek incelenirken, Ağustos'ta bir önceki aya göre fiyatı en çok yükselen ürünse yüzde 14,9'luk artışla yağ oldu. Gıda enflasyonu Zonguldak’ta da olanca gücüyle hissediliyor. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu