Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından gelen öğrencilere şehrin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini keşfetme imkanı sunmaya devam ediyor. Gezi programları kapsamında gençler, Sakarya’nın eşsiz noktalarını ziyaret ederek unutulmaz deneyimler yaşadı.
Güney rotasında TÜRGEV Kız Öğrenci Yurdu öğrencileri, İlk olarak İl Ormanı Tabiat Parkı’nda sonbaharın büyüleyici renkleri eşliğinde yürüyüş yaptı. Ardından Alifuatpaşa’daki 2. Bayezid Köprüsü ile Ali Fuat Cebesoy Müzesi’ni gezdiler. Tarihi Taraklı ilçesi ve Pamukova Esentepe Parkı ziyaretleriyle devam eden program, doğa ve tarihin iç içe geçtiği anlarla dolu geçti.
Kuzey rotasında ise Türkiye Diyanet Vakfı’ndan 25 öğrenciden oluşan grup, İl Ormanı Tabiat Parkı’nda başladıkları gezilerini Karasu Yeni Mahalle ziyaretiyle sürdürdü. Günün sonunda ise Türkiye’nin en büyük longoz ormanı olan Acarlar Longozu’nda doğanın eşsiz güzellikleriyle buluştular.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu geziler, gençlere şehrin zengin kültürel mirasını ve doğal güzelliklerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.
