Gazi Ortaokulu Öğretmeni Ertan Çelik tarafından hazırlanan ve 50 ilin geleneksel giysi ile giyim/kuşam sergisinin açılışını, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Vali yardımcısı Turgut Subaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, Zonguldak Belediye Başkan yardımcısı Erol Yılmaz tarafından açıldı.

Açılışa, protokol üyeleri ile daire müdürleri katılırken, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, eşi Güney Hacıbektaşoğlu ve protokol üyeleri, 50 ilin geleneksel giysilerini tek tek gezerken, Gazi Ortaokul öğretmeni Ertan Çelik tek tek geleneksel giysiler ile ilgili bilgi aktardı.

Milli Yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi Milli Yas ilan edildi, bayraklar yarıya indi

Gazi Ortaokul öğretmeni Ertan Çelik geleneksel giyim kuşam sergisi ile ilgili verdiği bilgide, !Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülkemizin yedi bölgesini kapsayan kültürel mirasımız 100 Geleneksel giysi ile Geleneksel Giyim Kuşam Sergimiz alanı itibarı ile ülkemizin en kapsamlı giyim kuşam sergisidir. Kültürel anlamda dünyanın en zengin  ülkelerinden biri olduğumuzun en önemli göstergesi folklorik öğelerimizden biri olan geleneksel giysilerimizin çeşitliliğidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü folklor araştırmacılarının yürüttüğü araştırmalar ve çalışmalar sonucunda Anadolu’nun giysiler alanında son derece çeşitlilik içerdiği saptanabilir” dedi.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler ardından Cumhuriyetimizin 100’ncü yaşı itibarıyla şiir, resim, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren eserleri de gezerek öğrencileri kutladı. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-28-at-16.30.35WhatsApp-Image-2023-10-28-at-16.30.36

Editör: Murat Barutçu