İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, “Pandemi süreci olsun, onun getirdiği hem sağlık anlamındaki sorunlar, hem de ekonomik sıkıntılar insanları hakikaten hayatlarından bezdirdi” dedi.

Erkmen açıklamasında, “Geldiğimiz noktada Pandemi anlamındaki sorunların yavaş yavaş artık aşılamanın da etkisi ile geriye bırakıldığını görüyoruz. Ama tedbiri hiçbir zaman elden bırakmamak gerekiyor. Çünkü bu bir anda bakıyorsunuz vaka sayıları çoğalabiliyor. O nedenle dikkat kesilmek gerekiyor. Hem bu süreç, hem de akabinde yaşadığımız ekonomik süreç insanımızı perişan etti” diyerek şunları söyledi:

“Hangi sektörde olursa olsun bütün insanımız şu anda hayat pahalılığından, fiyatların artışından faturalarının ödenememesinden şikayetçi ve bunlara ilişkin de kesin bir çözüm ortaya konamıyor hep ‘yapılacak, edilecek, düşülecek’ gibi bir takım söylemlerde bulunuluyor. En basiti geçtiğimiz yılbaşı itibari ile asgari ücretin artırılmasında bakıyoruz, o gün ‘insanlara şu kadar verdik’, işte ‘nerede ise şu kadar arttı’ anlamında ifadeleri savunanlar bile bugün hayat pahalılığının karşısında bu verilenlerin az olduğunu ve o günkü coşkunun, o gün yapılan açıklamaların hiçbir etkisinin olmadığını ve gelinen noktada eskisinde daha kötü hale gelip, insanların o günü aradığını bize göstermiş oluyor.

Burada yine aynı şekilde elektrikte, doğalgazda bundan 4-5 ay önce insanların yine de ödemekte zorlandığı rakamlar varken bir anda elektrik fiyatları, doğalgaz fiyatları yüzde 150’lere yakın zamla yeni fiyatla insanların karşısına çıkmış oldu. Şimdi bu fiyat artışını yapanlar bu sefer pansuman dediğimiz, ‘şu kadar düşürdük, bu kadar düşürdük’ gibi çözümlerle sanki iyi bir şey yapılmış gibi olumlu bir şey yapılmış gibi şu anda insanımızı oyalama peşindeler.

Biz şunu görüyoruz; bu hükümetin ekonomi politikalarıyla Türkiye’nin gideceği nokta hiç de iç açıcı bir nokta değildir. Her geçen gün fiyatlara gelen zamlar insanların alım gücünün erimesi, hem bir taraftan esnafı ortadan kaldırmıştır, bir taraftan da sabit gelirlilerin almış olduğu ücretleri eritmiştir.

BUNUN BÖYLE GİTMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR

Bunun böyle gitmesi mümkün değildir. Türkiye’de bir an önce seçim yapılıp, siyasi iklimin yumuşayarak herkesi kucaklayan ve tekrar toplumda bir olumlu iklim yaratabilecek bir siyasi iklimin yaratılması gerekmektedir. Aksi takdirde bu bir yılı kaybetmiş oluruz. Onun için bizler bir an önce insanımızın alım gücünü yükseltecek, insanların geleceğe umutla bakmasını sağlayacak bir siyasi iklim değişikliğinin ihtiyacını her geçen gün, her vesileyle söylüyoruz ve bu anlamda da çağrıda bulunuyoruz. Gelin çok daha insanımızı zor durumda bırakmayalım, bu gidişin sonu kötü, insanlarımız şu anda çaresiz, faturaları ödeyemiyor. Bir takım yapılacak olan desteklerle günü kurtarmak değil, biz geleceğimizi kurtaralım, çocuklarımızı kurtaralım. Şu anda esnafımız batıyor, işyerleri kapanıyor, insanlar eskiden ‘ayın sonunu nasıl getireceğim’ dişe düşünürken, şu anda ‘bugünü nasıl geçireceğim’ derdine düştü. Bu nedenle hep birlikte bizim bu konuya çözüm getirmemiz gerekiyor” (Şaban YILMAZ)

Editör: Haber Merkezi