Rektör Özölçer kan bağışı kampanyasına katıldı Rektör Özölçer kan bağışı kampanyasına katıldı

Fevkani için Demirtaş’tan son çağrı… Emanete hıyanet etmeyin! Fevkani için Demirtaş’tan son çağrı… Emanete hıyanet etmeyin!

Mimar Şafak Uslu Fevkani Köprünün en sağlam köprülerden biri olduğunu söyledi

Fevkani Köprünün sağlamlığı üzerinde Zonguldak’ın ve ilçelerdeki tüm inşaat, mimari işleriyle iştigal etmiş ve hala edenlerin vardığı fikir birliğine bir yenisi daha eklendi.

Zonguldak’ın tanınmış mimarlarından Şafak Uslu son günlerde sık sık yıkılacağı söylentileriyle gündeme gelen Fevkani Köprü için kararlı konuştu.

 Mimar Şafak Uslu Fevkani Köprü hakkında “risk taşıdığı, çürük ve miadı dolmuş” gibi söylemlerin doğru olmadığına dikkat çekerek “Bu köprü 1956 yılında yapılmış bir köprüdür, hala sapasağlamdır, kim bu köprü için “çürüktür, yıkılması gerekir” diyorsa yanlış konuşuyordur. Köprümüz belki de ülkemizin en sağlam sanat yapılarından biridir. Sadece bakımı biraz ihmal edilmiştir. Bu da yıkılma nedeni değildir ve olamaz. Bir an önce köprünün çevresindeki birkaç bina ile olan bağlantılarının iptal edilmesi gerekir. Köprünün yıkılmak istenmesinin ardında başka nedenlerin olması gerekir.” şeklinde konuştu. (Sermet Aksu)

Fevkani yıkılıyor! İşte tarih! Fevkani yıkılıyor! İşte tarih!

Mimar Ahmet Başçı: “Fevkani çürük değil” Mimar Ahmet Başçı: “Fevkani çürük değil”

Fevkani Köprü Altı Esnafı Bakanla Görüştü Fevkani Köprü Altı Esnafı Bakanla Görüştü

Editör: Virda Şahin