Son günlerde önüne gelenin ahkâm kestiği, bilenin bilmeyenin konuştuğu, teknik bilgisi olanların bile diline doladığı Fevkani köprü için kentimizdeki yetkili isimlerden biri olan Mimar Ahmet Başçı da bildiklerini açıklayarak kamuoyunun görüşlerine sundu.
Ahmet Başçı “Fevkani Köprü için verilmiş çürük raporu yoktur. Yüksel Aytaç’ın belediye başkanlığı döneminde bazı iddialar üzerine bu konuda ilgili üniversitelere başvuruda bulunulmuş ancak hiçbiri köprünün çürük ya da yıkılacak durumda olduğu şeklinde bir rapor vermemiştir” dedi.
O dönemlerde belediye meclis üyeliği yaptığını da açıklayan Mimar Ahmet Başçı üniversitelerce verilen raporlarda köprünün bakımının yapılması gerektiği üzerinde durulduğunu söyleyerek “ancak günümüzde birileri çıkıyor, yok köprü çürükmüş, yok raporu varmış, yok kaynak yerleri ömrünü doldurmuşmuş, bilen bilmeyen konuşuyor, Fevkani köprünün yıkımına gerek yoktur, Yüksel Aytaç’ın başkanlığıı döneminde başlayan bakım işlemlerine devam edilmelidir” şeklinde görüş belirtti.
Ahmet Başçı ayrıca köprü altında işyerleri bulunan esnafların tahliyeleri sonrası mağdur olmamalarının olanaksız olduğunu da sözlerine ekledi.  (Sermet Aksu)

fevkani çürük değil-1

Komisyondan gelen maddeler kabul edildi Komisyondan gelen maddeler kabul edildi

Zonguldak’ta 4 liralık ekmek! Zonguldak’ta 4 liralık ekmek!

Editör: Muhammet