Zonguldak Haber – Fevkani Köprüaltı Esnaf Derneği Başkanı Yavuz Yazıcı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile dün gerçekleştirdiği görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Fevkani Köprüaltı Esnaf Derneği Başkanı Yavuz Yazıcı, görüşmenin güzel geçtiğini ve esnaf açısından güzel sonuçlandığını söyledi. Bakan beyin ise esnafların mağdur edilmemesi talimatını verdiği söyledi. Yazıcı, "Bakanımıza da teşekkür ediyoruz. Bizi dinlediği için. Mağduriyetimizin yaşandığını yani bizim ElmasPark'a geçerek mağdur olacağımızı deklare ettik. Kendilerine söyledik. Çünkü orada bizim işlerimizin olmayacağını, mobilyacılar var, beyaz eşyacılar var yani yer sıkıntısı var. Sayın Belediye Başkanımızın da dediği gibi 8 ayda bitirebileceği bir lavuar alanındaki projenin süresinin bir an önce başlayıp, ihalesinin başlayıp neticelendirilmesi ve sonrasında da bizim oraya geçişimizin sağlanması konusunda Bakan Bey'e derdimizi anlattık. O da kesinlikle esnafların mağdur edilmemesi konusunda talimatı oldu. Sayın Valimizi bilgilendirdi, Sayın Valimizden tekrar istişare yapıp bu konuları görüşeceğiz.

“ELMAS PARKA YAZIK OLACAK”

Elmas Parka değil de Lavuar alanında yapılacak olan yere geçmek istediğimizi söyledik. Derdimizi o şekilde anlattık. Yani biz hem oraya bir daha taşınıp bir daha tekrar oradan taşınmak hem maliyetli hem külfet hem de Elmas Park'a gerçekten yazık olacak. Çünkü orada dünya kadar para vermiş dükkan almış insanlar var. Bu şekilde onlar da zaten oranın o şekilde dönüşmesini kabul etmiyorlar. İstemiyorlar zaten. Ayrıca Sayın Bakanımıza da karşımızda bir merkez çarşısı olduğunu ve yıkıldığını, 18 aydır bir çivi bile çakılamadığını ifade ettik. Ankara Köprübaşı'nda pazar yerinin gene yıkıldığını ve 14 aydır orada da bir işlem yapılmadığını ettik. Bizim de aynı mağduriyeti yaşamamamız için yapılacak olan yerlerin bir an önce ihalesinin yapılıp netleşmesi ve ona göre adım atılarak bizim de oraya geçmemizi ilettik.

"KÜLLİYEYE GİTMEYİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Şimdi şöyle biz yani o konuda kararlıyız. Sayın Valimizle tekrar istişare yapacağız. Cuma günü ben zaten randevu istemiştim. İnşallah yakın bir zamanda dönerler. Orada da yine derdimizi anlatacağız. Mağdur olduğumuzu özellikle bastıra bastıra söyleyeceğiz. Biz sesimizi burada da kimseye anlatamazsak biz topyekün Ankara'ya külliyeye, hep beraber gitmeyi düşünüyoruz. Haber: Sertaç Özdemir

WhatsApp-Image-2023-09-20-at-11.46.52

Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız Soma’yı unutmadık, unutturmayacağız

WhatsApp-Image-2023-09-20-at-11.46.52-(2)

WhatsApp-Image-2023-09-20-at-11.46.52-(1)

Editör: Virda Şahin