İnek otlattığı esnada yılan sokan kadın öldü İnek otlattığı esnada yılan sokan kadın öldü

Marmara fayına bağlı kolların stres biriktirdiğini gözlemlediklerini belirten Prof Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremine ilişkin korkutan bir açıklama yaptı. Naci Görür, "Bu fay kilitli ve stres biriktiriyor. Kumburgaz ya da Adalar fayının kırılmasını bekliyoruz. Kırılırsa oluşacak depremin büyüklüğü 7,2 ile 7,6 arasında. Demek ki İstanbul'da minimum 7,2'lik deprem bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Olası İstanbul depremiyle ilgili konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Marmara fayına bağlı kolların stres biriktirdiğini gözlemlediklerini söyledi. Görür, "Bu fay kilitli ve stres biriktiriyor. Kumburgaz ya da Adalar fayının kırılmasını bekliyoruz. Kırılırsa oluşacak depremin büyüklüğü 7,2 ile 7,6 arasında. Demek ki İstanbul'da minimum 7,2'lik deprem bekliyoruz." dedi.

Görür, olası İstanbul depreminde 6 Şubat'ta 11 kentte meydana gelen yıkımdan daha büyük bir yıkım beklendiğini, yıkımın en büyük nedeninin İstanbul'un yüzde 60'ının gecekondu mantığıyla inşa edilen binalar olduğunu belirtti. Görür, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Yüzde 60'ta mühendislik hizmeti yok, iyi malzeme kullanımı yok. Doğru dürüst proje yok, imar yok, iskan yok. Projeye bağlılık yok, çalma çırpma da çok. Dolayısıyla bizi yıkım bekliyor. Yıkımın olması depremle birlikte eş zamanlı, bu demektir ki göçük meselesi, yaralılara yetişme meselesi, İstanbul'da ulaşım da felç oluyor. İstanbul'da bazı yollarda 2 bina yıkılsa oraya da giremezsiniz. Plan yok, program yok, akıl yok, düşünce yok, mantık yok."

İstanbul'da 100 bine yakın binanın olası depremde yıkılabileceğinin dillendirildiğini belirten Görür, 20 bin binanın yıkılması halinde bile 800 bin insanın can güvenliğinin tehlikede olacağını vurguladı. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu