Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusunun yılan hikayesine döndüğünü söyledi.

EYT konusunun yaş sınırı olmadan sonuçlandırılması gerektiğini belirten Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer, konuşmasına şöyle devam etti:

DANIŞMANLARA 5 MAAŞ BAĞLARKEN VAR, EYT’LİLERE, EMEKLİLERE YOK!

“Emeklilikte yaşa takılanlara çıkacak olan yasa hala bir yalan hikayesine döndü. Tam net bir şekilde detaylı olarak bilgi vermeyen iktidara sesleniyorum. Danışmanlara 5 maaş bağlarken para var, 5 müteahhittin yasal olmayan yollardan vergi borçlarını silerken para var. Yok, saydığınız Emeklilere ile emeklilikte yaşa takılanlar yıllarca haykırıyor onlara gelince para yok. Bir önemli hususta işçi alacağı ilk sıraya çıkmalı ve kıdem tazminatının işverenlerin istismarına karşı korunması için yasal yollar güçlendirilmesi lazım.

EYT YENİ BİR YAŞ ŞARTI OLMADAN SONUÇLANMALI

Yine son zamanlarda Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin T.B.M.M yaptığı konuşmayı hayretler içinde izledim. Kendisi her kesim ile görüştüklerini belirterek hatta Sanayi ve Ticaret Odaları temsilcileri ilerde görüştüklerini ifade etti. Ben buradan Sayın Bakana sesleniyorum "EYT’yi temsilen 23 Dernek yetkilileri ile görüşme yapmadın. EYT Federasyonları Genel Başkanı ile yaptığım görüşmede bunu teyit aldım. Tüm Vatandaşlarımızı etkileyecek bu yasanın şartlar ne olursa olsun EYT’lilerin mutlu olarak ve yaş sınırı koymadan sonuçlandırılmasını temenni ediyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi