Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti Sevilen esnaftan üzücü haber geldi, Mustafa Karaca hayatını kaybetti

Çaycuma ilçesinde uzun yıllar zurna sanatıyla özdeşleşmiş olan ve geçtiğimiz günlerde vefat eden Seyfi Çetin'in zurnası kaybolduğu öğrenildi. İstasyon Mahallesi'nde yaşayan ve 1972 yılından bu yana Çaycuma'nın renkli kültür yaşamına katkı sunan Iğdırlı zurna sanatçısı Seyfi Çetin, evinde hayatını kaybetmişti.

Seyfi Çetin'in, ilçede birçok etkinlik ve halk eğitim merkezlerinde folklor gruplarında zurna çaldığı biliniyordu. Ancak, Çetin'in vefatıyla birlikte zurnasının kayıp olduğu ortaya çıktı. Emekli öğretmenlerden Nilgün Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Seyfi Çetin'in anısını yaşatmak amacıyla zurnasını Çaycuma Belediyesi'nde sergilemek istediklerini ancak zurnanın bulunamadığını belirtti.

Çelik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Herkese merhaba, Yıllardır Çaycuma'ya hizmet veren, zurnasını konuşturan, Seyfi Ustamızın zurnasını belediyede sergilemek, adını yaşatmak istiyoruz. Ancak zurnasını bulamıyoruz. 15 gün önce birisinin aldığı konuşuluyor. Alan, gören, bilgisi olan varsa lütfen bize ulaşsın. Kimdeyse Seyfi Usta'ya vefa olarak bize teslim edebilir."

Seyfi Çetin'in kaybolan zurnası, onun zurnacılık geleneğine ve Çaycuma'nın kültürel dokusuna katkılarıyla anılan bu değerli sanatçının hatırasını yaşatmak adına büyük önem taşıyor. Bu nedenle, zurnanın bulunması için girişimlerin devam ettiği ve herhangi bir bilgiye sahip olanların yetkililere başvurması gerektiği vurgulanıyor. 

Muhabir: Ersen Berk Çelik