İki yıl önce 14 bin dolar değer biçilen 17. yüzyıla ait "The Adoration of The Kings (Kralların Tapınması)" isimli yağlı boya tablosunun ünlü ressam Rembrandt'a ait olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine tablo Sotheby's müzayedesinde yaklaşık 14 milyon dolara satıldı.

Ulusal basında yer alan8 habere göre İngiltere'de iki yıl öncesine kadar değeri 14 bin dolar olarak tahmin edilen tablonun bin kat daha değerli olduğu ortaya çıktı. 17. yüzyıla ait "The Adoration of The Kings (Kralların Tapınması)" isimli yağlı boya tablosunun ünlü ressam Rembrandt'a ait olduğunun gün yüzüne çıkmasıyla tablonun değeri 14 milyon dolara yükseldi.

TABLONUN SIRRI SONRADAN ORTAYA ÇIKTI

Dailymail'in aktardığı bilgilere göre, "Kralların Tapınması" tablosu, ilk kez ortaya çıktığı 1950'lerden bu yana neredeyse hiç görülmemişti. Koleksiyoncu J.C.H. Heldring tarafından 1955 yılında Amsterdam'da satın alındı. Heldring'in ölümünden sonra eşi tabloyu 1985 yılında Alman bir aileye sattı ve tablo iki yıl önce Christie's tarafından Amsterdam'da satılana kadar burada kaldı.

Uzmanlar 20 ay süren kapsamlı bir inceleme yaptı. X-ray analizi ve kızılötesi görüntüleme yöntemlerini kullanarak birçok Rembrandt akademisyenine danışıldı. Yapılan yoğun incelemeler sonucunda Sotheby's'i tablonun "Rembrandt'ın imzalı bir eseri" olduğu sonucuna vardı.

Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar Nejat Uygur’un efsanesiydi… Zonguldak’a geliyorlar

Satış öncesinde müzayede evi esere 12,6 milyon ila 18,8 milyon dolar arasında bir tahmini değer biçmişti. (Haber merkezi)

WhatsApp-Image-2024-02-25-at-14.45.24

Editör: Murat Barutçu