Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı adayları Kemal Kılıçdaroğlu önderliğinde yüzde 60 gibi oy oranıyla seçimi kazanacaklarını iddia etti.

Yapmış oldukları birliktelikle birleşe birleşe daha büyüyeceklerini belirten Erol, “Milletimizden beklediğimiz şey şu; Masaya güvenin, 6 genel başkanımıza güvenin, Cumhurbaşkanı adayımıza güvenin, bize güvenin. Bu güvenizi biz boşa çıkarmayacağız” dedi.

Zonguldak’ta 6 siyasi partinin 6 il başkanı, 8 ilçe başkanı büyük bir aşkla seçim takviminin açıklanmasını bekliyoruz diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

YARALARIN SARILMASINA İMZA ATACAĞIZ

“Son 5-6 gündür yoğun bir gündemi hep birlikte yaşadık. Türkiye’de siyasi bir deprem oldu. Masada bir takım anlaşmazlıklar oldu ardından tekrar bir uzlaşı sağlandı. Öncelikle tüm vatandaşlarımızdan depremin gündemde olması gereken bir dönemde masanın ve siyasetin durumuyla ilgili ülkenin gündemini meşgul ettiğimiz için Millet İttifakı olarak özür diliyoruz. Hızlı bir şekilde oradaki sorunların takipçisi olacağız ve yaraların sarılmasına imza atacağız.

CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ KILIÇDAROĞLU ÖNDERLİĞİNDE SEÇİMİ KAZANACAĞIZ

Şuanda milletin masasının ortaya koymuş olduğu birliktelik ruhuyla beraber çok önemli bir noktaya geldik. 6 genel başkanımız daha önce ortak politikalar metnini oluşturmuştu ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle ilgili çalışmaya imza atmışlardı. Oluşacak mevcut hükümetin uygulanacağı tüm alanlarda ki politikalar belli, yol haritası belli ve herkesin görev tanımı belli. Bu seçimde biz inanıyoruz ki Sayın Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu ifade etmişti cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 60 ile çok kıymetli cumhurbaşkanı adayımız Kılıçdaroğlu önderliğinde kazanacağız. 5 genel başkanımız cumhurbaşkanı yardımcısı olacak Ankara ve İstanbul Belediye Başkanlarımızda seçim çalışmalarında yanımızda bulunacaklar. İnşallah mitinglerde de çalışmalar yürütecekler. Cumhurbaşkanı yardımcısı olma noktasında da cumhurbaşkanı seçildikten sonraki süreçte atamalarını cumhurbaşkanımız yapacak.

SEÇİM TAKVİMİNİN AÇIKLANMASINI BEKLİYORUZ

Biz Zonguldak’ta 6 siyasi partinin 6 il başkanı, 8 ilçe başkanı büyük bir aşkla seçim takviminin açıklanmasını bekliyoruz. Bundan sonra Milet İttifakının bileşenlerine durmak yok çalışmaya devam edeceğiz. Elimizden gelen tüm imkanlarımızı seçim çalışmalarında ortaya koyacağız. Sıklıkla Millet İttifakının İl Başkanlarıyla bir araya geliyoruz ve sandık başkanlarının ataması, mahalle başkanlarının yerinde kontrol edilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor.

MİLLET İTTİFAKININ OY ORANI SEÇMEN NEZDİNDE YÜKSELDİ

Saadet Partisi her ay il ve ilçe divan toplantılarını yapan çok kıymetli bir teşkilat yapısına sahip. Burada HDP ile ilgili bir takım algılar oluşturulmaya çalışılıyor. HDP Eş Genel Başkanı bir açıklama yaptı ve “Biz hiçbir şey istemiyoruz sadece Türkiye’de özgürlük ve demokrasi istiyoruz” dedi. Aslında milletin masasını oluşturan bu yapı ve cumhurbaşkanı adayımızın koymuş olduğu anlayışla beraber toplumun tamamını kucaklayan bir yapıya sahip olduk. Perşembe günkü toplantıda bir anlaşmazlık olduktan sonraki süreçte Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun sürece dahil edilmesiyle masanın durumu ile millet ittifakının seçmen nezdindeki oy oranı çok daha fazla yükseldi. Yapmış olduğumuz birliktelikle birleşe birleşe daha büyüyeceğiz.

TÜRKİYE’NİN GELİR-GİDER DENGESİ BOZUK

Ülkenin kronikleşmiş sorunları olan eğitimde, sağlıkta, ekonomide, çalışma ve sosyal güvenlik anlamında birçok sorunu ayyuka ulaşmış durumda. İnsanımız mutsuz, asgari ücretin altında emekli maaşının olması kabul edilebilir durum değil. Bunun biran evvel düzeltilmesi gerekiyor. Türkiye’nin Gelir-Gider dengesi bozuk. Türkiye’de enflasyon halen yüksek. Açıklanan enflasyon çarşıda, pazarda aynı değil. Gerçekte enflasyonun çok daha fazla olduğunu vatandaş zaten hissediyor.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin