Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, Cumhur İttifakına katılma kararı alan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’a babasının “Saadet’in dışında kim ben de Milli Görüşçüyüm derse palyaçodur” sözünü hatırlattı.

Ortamı gördüler ve bu işin o kadar kolay olamadığını fark ettiler diyen Erol, Yeniden Refah Partisi için “Konforlu siyaset yapmayı tercih ettiler cumhur ittifakına teslim oldular” dedi.

Yeniden Refah Partisinde bulunan kardeşlerimizin bu ittifakı onaylamadığını çok iyi biliyorum ve onlara kapımızın her zaman açık olduğunu belirtmek istiyorum diyen Saadet Partisi Zonguldak İl Başkanı Burak Erol, konuşmasına şöyle devam etti:

FATİH ERBAKAN ‘U’ DÖNÜŞÜ YAPTI!

“Daha önce rahmetli kurucu liderimiz Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın bize bırakmış olduğu Milli Görüş ilke ve kurallarına uygun bir şekilde yoldan bir minim sapmadan yolumuza devam ediyoruz. Genel Merkezimizdeki bir takım uygulamaları bundan 5-6 sene önce beğenmeyen ve Erbakan Vakfı kuran vakıf kurduğunda da “Siz neden vakıf kuruyorsunuz. Türkiye genelinde ilçeler bazında teşkilatlanıyorsunuz. Bu bir parti teşkilatlanması ve bunu yapmanız doğru bir yaklaşım değil” diye söylediğimizde “Ben kesinlikle parti kurmayacağım Saadet Partisi bizim partimizdir ben bu partiden gitmem” diye ifade eden Sayın Fatih Erbakan ittifak protokollerinin teslim edileceği son gün saat 16,30’da Cumhur İttifakına katılım sağladı. Bir ‘U’ dönüşü yaptı. Teşkilatlarının ve seçmeninin arzu etmediği, kendi ifadesiyle “Biz Cumhur İttifakına katılım konusunda bir istişare yaptık ve teşkilatlarımızın yüzde 60’ı Cumhur İttifakına katılmayı kabul etmiyor” diye ifade etti. Bunu bir televizyon kanalında kendisi söyledi fakat bunu konuştuktan 2 gün sonra gitti Cumhur İttifakına katıldı.

CUMHUR İTTİFAKINA TESLİM OLDULAR

Ortamı gördüler ve bu işin o kadar kolay olamadığını fark ettiler. Belki imzayı toplayabilirlerdi ama imza toplamakla bu iş bitmiyor. Cumhurbaşkanı adayı olduğunuzda bir seçim kampanyası ortaya koyuyorsunuz ve çok büyük seçim bütçeleri var. Böyle bir külfetin içine girmek istemediler, böyle bir zorun altına girmek istemediler konforlu siyaset yapmayı tercih ettiler cumhur ittifakına teslim oldular. Rahmetli Liderimiz Erbakan Hocamızın ifade ettiği “Beni AKP’nin günahlarına ortak etmeyin” sözü ortada.

YENİDEN REFAH PARTİLİ KARDEŞLERİMİZ BU BİRLİKTELİĞİ ONAYLAMIYORLAR

Saadet Partisi Millet İttifakının kurucu ortaklarından bir tanesidir. 6 genel başkan Türkiye’yi nasıl yöneteceğine dair ortak mutabakat metni oluşturdu. İktidara geldiğimizde, cumhurbaşkanlığını kazandığımızda Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme nasıl geçileceği konusunda yol haritasını oluşturduk. 6’lı masada büyük bir çalışma var. Ama Cumhur İttifakına katılan Yeniden Refah Partisinin nasıl bir iş ve işleme imza attığı ortada değil. Ak Partinin, cumhur ittifakının nasıl bir ekonomik model uygulayacağı belli değil. Eğitim, maliye politikası belli değil. Dış politikası, iç güvenlik politikası belli değil. Cumhur İttifakının vatandaşımıza sunduğu herhangi bir çözüm önerisi, metin, program yok. Orada yine tek adam sistemi, tek adamın ağzına bakan bir ortamda biz Yeniden Refah Partisinde bulunan kardeşlerimizin böyle bir ittifaka katılımlarını vicdanen ve kalben onaylamadıklarını biliyoruz. Saadet Partisinin kapısı kardeşlerimize sonuna kadar açıktır. Bizim onlara kırgınlığımız veya küslüğümüz yok. Onlarla görüşmeyi arzu ediyoruz. Ben bu hareketi Yeniden Refah Partisinde bulunan kardeşlerimizin onaylanmadığını çok iyi biliyorum. Hatta il ve ilçe teşkilatlarından çok sayıda istifa var. Gelsinler partimize beraber çalışalım. Hep birlikte Yeniden Büyük Türkiye’yi, yaşanabilir bir Türkiye’yi hep beraber kuralım.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin