Zonguldak eski valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen, Zonguldak Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık; “Bugün ülkemizde deprem faciasıyla güne başlandı. Deprem bölgelerinde kaybettiğimiz canlarımız ve yaralılarımız var. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Ülkemizin başı sağolsun. Tabi hayat devam ediyor bu kapsamda Zonguldak eski valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen ile beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Zonguldak eski valisi ve İyi Parti önceki dönem İl Başkanı Yavuz Erkmen ise şunları ifade etti: “Bugün hepimiz için üzücü bir gün. Bir kez daha milletimizin, devletimizin başı sağolsun. Ölenlerimize rahmet yaralılarımıza acil şifa diliyoruz. Böyle bir olay için bilim adamları İstanbul, Maraş ve o bölge için sık sık yaptı. Hepimizin şu gerçeği bilmesinde fayda var; deprem öldürmüyor bina öldürüyor. Onun için bulunduğumuz yapıların sağlamlığı birinci derecede önem kazanıyor. Böyle bir günde biz siyaset konuşmak istemiyoruz. Daha önce planlayıp arkadaşlarımızı ziyaret edelim hem kendi çalışmalarımız hakkında hem de Zonguldak hakkında düşüncelerimizi kamuoyunda paylaşalım düşüncesindeydik. Ama böyle bir ortamda siyaset konuşmayı doğru bulmuyoruz.

Basın mensubu arkadaşlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum. Zonguldak ve Türkiye Taşkömürü Kurumunun ne kadar önemli olduğunu bu tip olaylar sırasında ortaya çıkıyor. Çünkü yetişmiş insan gücü dediğimiz kurtarmalarda en önemli rolü olan TTK’nın kurtarma ekibinin daha önceki depremler sırasında kurtarmalarda etkin rol aldığını ve pek çok insanımızı kurtardığını hepimiz biliyoruz. Bu da kömür üretiminin yanında kurumun bir başka yönünü gösteriyor. O nedenle deprem bölgesine giden tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Ne kadar fazla insanımızı kurtarırlarsa o kadar fazla sevineceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin