17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Ereğli'deki Murtaza Mahallesi'ndeki parti binasının açılışında yaptığı konuşmada, Baş, halkın sadece belediye başkanlarına değil, aynı zamanda belediye meclis üyeliklerine de önem vermesi gerektiğini vurguladı. Ereğli Belediye Başkan adaylarını da açıklayan Genel Başkan Baş, Cihangir Amca'nın Karadeniz Ereğli Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu.
Daha sonra Zonguldak merkeze gelerek il başkanlığı parti binasının açılışını gerçekleştiren Erkan Baş, binanın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederek, "Önemli olan beton binalar değil, o beton binaların içerisinde nasıl insanların bir araya geldiği. O binaların içerisinde nelerin konuşulduğu, nelerin tartışıldığı, hangi kararların alındığı. Türkiye'nin dört bir yanında parti binalarının açılışlarını yapıyoruz. Partimiz örgütleniyor. Her yerde gururla söylüyorum. bizim açılış etkinliklerimize bakın bir tane hırsız, üçkağıtçı, halkın nefret ettiği insan göremezsiniz. Hepsinin tertemiz, emeğiyle, alın teriyle kurdukları bir hayat vardır ve bunun üzerine inşa ettikleri bir davaları mücadeleleri vardır. Biz bu güce güveniyoruz. Biz bu ülkede milyonlarca insanın haklıdan, doğrudan, güzelden yana olduklarına inanıyoruz. Bütün meselemiz bu insanların yan yana gelmesi, omuz omuza durması, akıllarını, yüreklerini birleştirmesi." şeklinde konuştu.
Erkan Baş, açılış sonrasında esnafları ziyaret etti. Esnaf ziyaretinin ardından partililer ve halkla TMMOB Maden Mühendisleri Odası'nda bir araya gelerek sohbet etti.
ERKAN BAŞ’TAN CAN ATALAY AÇIKLAMASI
Maden Mühendisleri Odası’nda vatandaşlara hitap eden Genel Başkan Baş, “NATO dediğiniz şey 12 Eylül’ü yapan, Çorum’u, Sivas’ı Maraş’ı yapan NATO. Bu ülkede Uğur Mumcuları öldüren NATO. Uluslararası gladyo örgütlenmesinin Türkiye’de ki ayakları. Türki’de NATO’nun giremediği alanlar var. Hani bağımsızlık diyorduk? Bizi teslim almak istiyorlar. O yüzden biz yerel seçimlerde önemsememiz gereken şey var. AKP, MHP geriletilmesi, püskürtülmesi lazım. AKP’nin MHP’nin aldığı belediye sayısının azaltılması lazım. Seçimlerde şapkadan tavşan çıkacak, şampiyon olacağız demiyorum. Öyle bir şey beklemeyin. Alt yapıyı güçlendirelim, yukarı hedeflerimizi yazalım. Bunların geriletilmesi lazım ki insanların AKP, MHP yenilmez algısı yıkılsın. Dünyada bütün faşist iktidarlarda böyle bir şey var. Toplumun büyük bir kısmı direniyor. Halkın inatçı bir damarı var. Bizde direngen damar var. Bunu kıramadıkları için, yüzde 52’den sonra bunu kırmaya çalışıyorlar. Bize teslim olun diyorlar.Can Atalay olaylarında, olay Can’a TİP’e düşmanlıklarından değil. Anayasa maddesi açık. Tayyip Erdoğan diyor ki, ‘Uygulamıyorum’. ‘Ben güçlüyüm, her şeyi yaparım.’ diyor.” dedi.
“BUGÜN CENAZESİNE 5 KİŞİ GİTTİ Mİ BİLMİYORUZ”
12 Eylül Darbesi ve yasası ile ilgili konuşan Başkan Baş, “12 Eylül yasasına karşı 1982’de bir tek devrimciler, sosyalistler açıktan hayır dedi. Şimdi Tayyip Erdoğan’lar konuşuyorlar. Ben demiştim, ‘Bu Tayyip Erdoğan Kasımpaşa’da hangi sandıkta oy kullandığı belli. Sandığa bakın bir tane hayır çıkarsa Erdoğan’a yazacağım.’ Diye. Bunların hepsi 12 Eylül’e evet vermiş adamlar. Kenan Evren secde etmiş adamlar. Kenan Evren sayesinde bugünlere gelmiş adamlar. Kenan Evren yüzde 92 oy aldı. Ama bugün cenazesine 5 kişi gitti mi bilmiyoruz. Gidenler de tükürmeye gitmiştir.” şeklinde ifadeler kullandı. 
Haber: Fadime YILMAZ ELMA

erkan baş zonguldak

Editör: Muhammet