Birinci Amatör Küme’de Merkez ve Çaycuma grubunun ardından Ereğli grubunda da Play-Off etabına geçildi. Hafta sonu oynanan 14’üncü hafta karşılaşmalarıyla tamamlanan grup aşaması sonunda, A ve B grubunu ilk iki sırada tamamlayan 4 takım Play-Off etabında şampiyonluk mücadelesi verecek.

7 takımlı Ereğli A grubunda haftaya 29 puanla namağlup lider giren Sücüllü Yalıboyuspor, kendisini 3 puan geriden takip eden Ortacıspor’a 3-1 mağlup oldu. Bu galibiyet üzerini iki takımın puanları eşitlendi. Ligin ilk yarısında 2-2 berabere biten ilk maçın rövanşını 3-1 kazanan Ortacıspor, averaj üstünlüğü üzerine lider unvanla Play-Off’a yükseldi. Haftalardır lider götüren Sücüllü Yalıboyuspor ise, son maçta hem liderliği kaptırdı, hem de namağlup unvanını yitirdi.

B grubunda haftaya 25’şer puanla giren Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor ile Balıspor kayıp vermedi. Çiğdemlispor, Karadeniz Ereğli Göztepespor’u 7-0’la geçti, Balıspor da Tepeören Gençlikspor’u 6-2 mağlup etti. Bu sonuçların ardından iki takım grup aşamasını 28’er puanla tamamladı. A grubunda olduğu gibi burada da sıralamayı ikili averaj belirledi. İki takım arasındaki ilk maç 0-0 biterken, ikinci maçı 3-2 kazanan Balıspor lider unvanın sahibi oldu.

Kapanış maçlarının ardından A grubunda 29’ar puanla Ortacıspor ile Sücüllü Yalıboyuspor, B grubunda 28’şer puanla Balıspor ile Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor Play-Off’un yolunu tuttu.

Play-Off’ta fikstür çekimi bugün Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yapılacak. Tek devreli lig usulünün uygulanacağı Play-Off etabında lider takım şampiyon unvanla Süper Amatör Lig’e yükselecek.

Öte yandan Merkez ve Çaycuma grubunda ikinci haftası geriden kalan Play-Off’ta şampiyonlar son hafta maçlarıyla belli olacak. Merkez grubunda Elvanpazarcıkspor, İnağzıspor’la berabere kalsa dahi 7 puanla şampiyonluğunu ilan edecek. Grupta Elvanpazarcıkspor, İnağzspor ve Capeti Merkez Atölyesispor’un 6’şar puanla bitirme olasılığı var. Bu olasılık İnağzıspor’un Elvanpazarcıkspor’u, Capeti Merkez Atölyesispor’un da Tersanespor’u yenmesiyle ortaya çıkacak. Bu durumda 3 takım arasında oynanan maçların neticesine göre ayrı bir puantaj tablosu oluşturulacak.

Çaycuma grubunda 6’şar puanla ilk iki sırayı oluşturan Gökçebeyspor ile Sefercikspor son hafta karşı karşıya gelecek. Kazanan takım şampiyonluğa ulaşacak, beraberlik halinde ise direkt penaltı atışlarına geçilip galip takım belirlenecek.

Kilimli grubunda Mavi Şimşekspor normal sezon sonunda direkt olarak Süper Amatör Lige yükselen ilk takım olmuştu.

EREĞLİ GRUBU PLAY-OFF ETABI

Ortacıspor, Sücüllü Yalıboyuspor, Balıspor, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor

MERKEZ GRUBU 3. HAFTA

İnağzıspor- Elvanpazarcıkspor

Tersanespor-Capeti Merkez Atölyesispor

PUAN DURUMU

1-Elvanpazarcıkspor: 6

2-Capeti Merkez Atölyesispor: 3

3- İnağzıspor: 3

4-Tersanespor: 0

ÇAYCUMA GRUBU 3.HAFTA

Sefercikspor-Gökçebeyspor

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Saltukovaspor

PUAN DURUMU

1-Gökçebeyspor: 6

2-Sefercikspor: 3

3- Kayıkçılar Gençlerbirliği: 0

4-Saltukovaspor: 0

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi