Çağlayan belediyeye kiralanan araçlarla ilgili konuştu: “Dolmuşa binmek kendi tercihi” Çağlayan belediyeye kiralanan araçlarla ilgili konuştu: “Dolmuşa binmek kendi tercihi”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs’ta Zonguldak’a gelerek vatandaşlara seslenmişti. Konuşmalarının ardından da Millet İttifakı’nda yer alan partilerin il başkanları sahneye davet edilmişlerdi. Sonrasında ise CHP Milletvekili adayları sahnede halkı selamlamıştı. Bu olayon ardından İYİ Parti Zonguldak Milletvekili Adayı Renda Okay, sahneye kendilerininde çağırılması gerektiğini ve çağırılmamalarının da etik olmadığı yönünde açıklamalarda bulunmuştu. Okay’ın açıklamalarına cevap veren İYİ Parti Zonguldak İl Başkanı Erdal Gülay, adayların yerinin sahne olmadığını, mahallelerde vatandaşların yanı olduğunu söyledi.

Gülay’ın açıklamaları şu şekilde:

“1 Mayıs işçi bayramında bizim önceliğimiz, Kemal bey Cumhurbaşkanı adayımız. 6 siyasi partinin millet ittifakının Cumhurbaşkanı adayı. Bizim hedefimiz ilk etapta Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olması çalışmaları var. Fakat 1 Mayıs işçi bayramı yürüyüşünden sonra Kemal bey’in geleceği alana girdiğimiz de Kenal bey alana girdi, bizim milletvekili adaylarımızın orada olmasını gerekten unsur yok. Programda sadece İl başkanı olarak benim olmam gerekiyordu. Orada milletvekili aday arkadaşları olması söz konusu değil. Aday arkadaşlarımız eğer böyle bir şey düşünüyorlarsa sahaya inip çalışacaklar. Görevler İl teşkilatının belirlemiş olduğu yerlerde çalışarak çalışmalarını bizlere aktarmaları gerekiyor. Bu arkadaşlarımız kürse de ya da platformda görünmek için orada bulunuyorlarsa burada bir zafiyet var. Öncelik sen adaysın sahada çalışacaksın. Orası kendini gösterme yeri değil. Benimde adayı getirip adayımız diye birşeyimiz yoktur. Anlık gelişmeler neticesinde insanlar adayı görmek istiyorlarsa adayı çalışarak görmek ister. Platform gösteriş yeridir. Halkımız adayı görmek istiyor. Sokakta, cadde de ve mahallede.“

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-05-04-at-15.51.54

344559534_247285541161248_333212668521969980_n

Editör: Murat Barutçu