Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engelliler olarak sorunlarını her zaman dile getirdiklerini ancak son bir yılda herhangi bir ilerleme olmadığını söyledi.

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası öncesinde yaptığı açıklamada birçok engellinin mağdur durumda olduğunu belirten Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin artık vaat duymak istemediklerini sorunlarının çözülmesini istediklerini belirterek şunları ifade etti:

YÜZDE 40’IN ALTINDA RAPOR ALAN ENGELLİ, ENGELLİ STATÜSÜNE GİRMİYOR

Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı'na tekrar seçildi

“Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlayacağımız Engelliler Haftası’nın ana teması bulundukları, yaşadıkları şehir kasaba ilçelerde sorunlarını dile getirmeleri için hatırlanan bir hafta olarak ilan edilmiştir. Ancak biz her 10-16 Mayıs’ta sorunlarımızı gündeme taşımamıza rağmen Türkiye genelinde Genel merkezimiz, Konfederasyonlarımız, federasyonlarımız maalesef son bir yılda her hangi bir ilerleme olmadı. Yapılan bazı gelişmeler de rutin olarak uygulanan çalışmalar. Biz istiyoruz ki, engelliler için en önemli sorun bilindiği gibi rapor sorunu. Yani engel oranını baz alarak yüzde 40’ın altında rapor alan bir engelli, engelli statüsüne girmiyor ve büyük bir sıkıntı yaşıyor. Bu konularla ilgili her hangi bir gelişme olmadı. Artı, dediğimiz gibi engelliler, engelli maaşı alırken hanenin gelirine bakılıyor aslında hanenin gelirine bakılmaması lazım, engellinin gelirine bakılması lazım. Bu konuda da bir düzenleme yapılmadı.

BİRÇOK ENGELLİMİZ MAĞDUR DURUMDA

Birçok engellimiz mağdur durumda. Bu iki ana sorun olmak kaydı ile diğer sorunlarımız da işte medikallerde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun katkı paylarının güncellenmemesi neticesinde engellilerin büyük sorunlar yaşadığı, yani medikal ve protez alımlarında çok zorlandıkları bir gerçektir. Bu konuda da gerekli güncelleme yapılması lazım. Biz önümüzdeki yapılacak olan seçimlerde oluşacak olan hükümet ve meclisimizde bu sorunların inşallah çözülmesi yönünde çalışmalar yapılacağına inanıyoruz. Biz her zaman olduğu gibi yine 10 Mayıs günü sorunlarımızı halkımıza tekrar duyuracağız.  Dediğim gibi seçimden sonra yeni gelecek olan meclisimiz inşallah bu sorunlarımızın çözümünde daha aktif şekilde çalışacağına inanıyoruz” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin