Yılsonu enflasyon tahminine 7 puanlık revize. Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan bir bir açıkladı: Yılın son enflasyon raporunda dikkat çeken ifadeler: “OVP'ye uyum sağladı”

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, yılın son ve dördüncü Enflasyon Raporu sunumunda açıklamalarda bulundu. Başkan Erkan sunumunda enflasyona yönelik kritik mesajlar verdi. Yılsonu için enflasyon tahmini 7 puanlık revize ile yüzde 65,0 olarak güncellendi.

TCMB, yılın 3. Enflasyon Raporu toplantısında 2023 yılsonu enflasyon tahminini yüzde 58'e yükseltirken, 2024 yılsonu tahminini yüzde 33'e güncellemişti. Banka, 2025 yılsonunda enflasyonunun ise yüzde 15'e gerileyeceği öngörüsünde bulunmuştu.

TCMB tarafından Temmuz'da yayımlanan son raporda enflasyonun yılsonunda yüzde 58 olacağı öngörülmüştü. Raporda enflasyonun yüzde 54 ile yüzde 62 aralığında olacağı tahmin edilmişti. TCMB'den daha sonra yapılan açıklamalarda yılsonu enflasyonunun tahmin aralığı üst bandına çıkabileceği belirtilmişti. OVP’de ise yılsonu enflasyon oranı yüzde 65 olarak öngörülmüştü. (Haber merkezi)

Küçük esnafa yakın markaj! Berber, market, manav, bakkala sıkı denetim Küçük esnafa yakın markaj! Berber, market, manav, bakkala sıkı denetim

Editör: Murat Barutçu