Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir canlı yayında yaptığı açıklamada; “Bu kış enerji fiyatlarında herhangi bir artış öngörmüyoruz” dedi.

Karadeniz’de yeni keşiflerin de yolda olduğunu söyleyen Bakan Dönmez ayrıca, “Karadeniz’de çıkarılan gaz, son keşiflerle evlerde kullanılan gazı, hatta daha fazlasını karşılayacak. Buradaki imkanı halkımızın lehine kullanacağız” dedi.

Bakan Dönmez özetle şunları söyledi:

Enerjide geldiğimiz seviye sevindirici ve iftihar edici. Karadeniz gazını biz sisteme verdiğimizde hem milletimiz hem de devletimiz kazanacak. Çıkartacağımız gaz evlerin ihtiyacını ve son keşif ile daha fazlasını karşılayacak. Avantajları vatandaşımız lehine kullanacağız.

Savaş bitmeden radikal bir fiyat düşüşü beklemek doğru değil. Enerji krizinin aşılmasında da üzerimize düşeni yapmaya hazırız.

İstisnasız bütün hanelerde doğal gazın yüzde 75'ini devlet karşılıyor, yüzde 25'ini vatandaşa yansıtıyoruz. Kararlıyız, 2023'te de sübvansiyon oranları ile devam edeceğiz. Türk Akımı'ndan yıllık 15 milyar metreküp kadar gaz alabiliyoruz.

Çimento dökülmüş sahalarda petrol keşfi yakaladık. Karadeniz'de yeni keşifler olacak.

BOTAŞ en son Umman'da bir görüşme yaptı. Büyük oranda da anlaştılar. Kısa süre içinde bir LNG anlaşması yapılacak. Umman’la biz bugüne kadar pek çalışmadık. Potansiyel olarak da oldukça iyi bir ülke. Geçen sene yaklaşık 15 tane ülkeye gittik, enerji diplomasisi yürüttük. Yeni kaynakları devreye sokma arzusuyla bunu yaptık. Gittiğimiz her ülkede de aslında bazen yarı kapalı, bazen yarı açık buradaki dağıtım merkezinden de bahsettik. Birçok ülke pozitif yaklaştı. Talep tarafında olan ülkelerden de son derece pozitif dönüşler oldu. Bunu biraz zaman gösterecek. Yarın da nasipse Bulgaristan’a bir seyahatimiz var. Orada da Bulgar gaz şirketiyle BOTAŞ arasında bir anlaşma akdedilecek. Yarın Bulgaristan’la anlaşma imzalayacağız. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi