Emekli eşi Nurten Göğyıldız, emeklinin enflasyonu ile hükümetin enflasyonu arasında uçurum olduğunu belirterek “Emeklinin cüzdanı boş!” dedi.

Hey onbeşli onbeşli… Hey onbeşli onbeşli…

Akşam yatıyoruz zam sabah kalkıyoruz zam artık geçinmek çok zor diyen Emekli eşi 2 çocuk 3 torun sahibi Nurten Göğyıldız, konuşmasına şöyle devam etti:

“Ben İstanbul’da ikamet ediyorum. Rahmetli eşimden maaş alıyorum. 2 çocuğum 3 torunum var. Ben artık bayramlar gelmesin diye bakıyorum. Neden derseniz; Torunlarıma çok şeyler almak istiyorum ama hiçbir şey alamıyorum. Yurtdışında da emekliler var onlar çok güzel yaşıyorlar ama Türkiye’de ki emekliler için aynı şeyi söylemek çok zor! Emekliyi adeta ezdiler! Özellikle asgari ücret seviyesinde veya altında maaş aşan emeklilerin hali çok perişan diyebiliriz. Markete gidiyoruz alışverişlere maaşlarımız yetmiyor, istediğimizi alamıyoruz. Benim gönlümden torunlarıma bir şeyler almak geçiyor ama bakıyorum cüzdanım boş! Birçok emeklinin de eminim cüzdanı boş, hayat artık çok pahalı. Akşam yatıyoruz zam sabah kalkıyoruz zam! Artık geçinmek o kadar zor ki çok sayıda emeklinin maaşı enflasyonun altında kaldı. Emekliye yaşayabilecekleri oranda zam yapsınlar çünkü bizlerinde refah içinde yaşamaya hakkı var. Zengini zengin fakiri fakir yaptılar!” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin