Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, emeklinin bayramı evladına, torununa bayram hediyesi alamamanın, bayram harçlığı veremeyecek olmanın mahcubiyetiyle geçireceklerini söyledi.

2 ila 3 milyon arasında emeklinin açlık sınırının altında maaş aldığını belirten Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, konuşmasına şöyle devam etti:

IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var IBAN numarasını kiralayanlara uyarı! 1 yıl hapis cezası var

EMEKLİ AÇ!

“Emekliler çocuklarından, torunlarından kaçar durumda. Emeklinin okuyan çocukları var. Hükümetin emekliye verdiği zam yeterli değil. Birçok emeklinin maaşı halen açlık sınırının altında! Emeklinin taban maaşını 7 bin 500 lira yapıldı ama yeterli değil. Marketlere girilmiyor marketlerde fiyatlar almış başını gidiyor. 1 kilo kıyma 300 lira, 1 kalıp peynir 200 lira civarında, zeytinin kilosu 150 lira civarında, yumurtanın kolisi 100 lira! Emekli ne yapsın, emekli ne alsın, ne yesin, çoluğuna çocuğuna nasıl baksın? Emekliye şuanda 20 bin lira verilse ancak bir şey olur çünkü emekli aç ve alım gücü her geçen gün düşüyor.

MAAŞ ZAMMI TABAN MAAŞ ÜZERİNDEN HESAPLANACAK

2 ila 3 milyon arasında emeklimiz açlık sınırının altında maaş alıyor. Asgari ücret sınırında maaş alan emeklimiz de var asgari ücretin üzerinde 20 bin 30 bin lira maaş alan emeklimizde var! 20 bin 30 bin lira emekli maaşı alan emeklilerimizin durumu iyi ama 7-8 bin lira emekli maaşı alan kişi nasıl geçinecek? Emeklinin bu şartlarda geçinmesine imkan yok. Utanmadan birde ‘şunu verdik-bunu verdik’ diyorlar. Ne verdiniz? Benim 7 bin 160 lira maaşım vardı 340 lira zam aldım şimdi 7500 lira oldu.  Birde Temmuz ayında yapılacak zam eski maaş üzerinden hesaplanacak yani taban maaş üzerinden yapılacak.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin