14 Mayıs seçimleri öncesinde 4 Cumhurbaşkanı adayı çalışmalarını sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise son günlerde verdiği müjdelerle halkın takdirini kazanıyor. Erdoğan’ın son müjdesi ise Kadınlarda emeklilik yaşının düşürülmesi oldu. 

Alevlerle mücadeleye güç katacaklar Alevlerle mücadeleye güç katacaklar

Emeklilikte Yaşa Takılanlar meselesinin çözülmesinin ardından, Bağ-Kur’lu çalışanların 9.000 prim günü ile emeklilik şartının tıpkı SGK’lılar gibi 7.200 güne düşürülmesi için çalışmalar başlamıştı. Dün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni bir emeklilik reformu için müjde verdi. Buna göre Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi hayata geçirilecek. Kadınlarda anne olma, çocuk sayısı gibi kriterler emeklilik yaşını öne çekecek.

Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarının isteğe bağlı ödeyecekleri primlerin üçte birinin devlet tarafından karşılanacağı açıklandı. Şu anda SGK’lı kadınların emekli olabilmesi için prim gün sayısının 7.200 ve yaşın ise 58 olması gerekiyor. Bağ-Kur’lu kadınlar ise 58 yaşında emekli olabiliyor. Ancak seçim beyannamesinde kadınlarda anne olma ve çocuk sayısına göre emeklilik yaşının aşağı çekileceği bildirildi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu