Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş, “Meclis açıldı ne oldu? Dağ fare doğurdu. Emekli’den sabır isteyenler utansın. Bizi oyalamayın biz oyalanacak yaşları geçtik. Birde şimdi emekliye ikramiye açıkladılar. Çalışan emekliye yok. Zaten geçinemiyoruz çalışıyor niye öz evlat üvey evlat yapıyorsunuz? Ya hiç yoktur ayrım yok” dedi.

Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“Yüksek zamlar emekliyi değersiz yaptı. 3 yılda uygulanan yen ekonomik program ve nemli aylığının küçülmesine ve yoksulluğun artmasına neden olmuştur. Çalışan toplu iş sözleşmesi ile yüksek fiyat artışı karşısında ücretlerini artırırken emekli aylıklarının artışı TÜFE ve hükümetin takvimine göre belirlenmesi ücret ve emekli aylıklarının arasında makası açmış emekliler muhtaç duruma düşmüştür. Her ürüne sürekli zam yapıldığı dönemde en azlık aylık olan 7 bin 500 TL’nin kalmasının izahını hiç kimse yapamaz. Sosyal güvenlik sisteminin böylesine zayıflatılması emeklinin yoksullaştırılmasına etki yapmıştır. Emeli aylığı alan aileleri ile birlikte Nüfusun yüzde otuz beşine temsil etmesine ve en az korumasız duruma gelmesi devleti yönetenlerden çıkarmalıdır. Emekli Dul ve Yetimleri bu durumlara düşürenler utansın. Yok efendim meclis açılsın. Meclis açıldı ne oldu? Dağ fare doğurdu. Emekli ’den sabır isteyenler utansın. Bizi oyalamayın biz oyalanacak yaşları geçtik. Birde şimdi emekliye ikramiye açıkladılar. Çalışan emekliye yok. Zaten geçinemiyoruz çalışıyor niye öz evlat üvey evlat yapıyorsunuz? Ya hiç yoktur ayrım yok” dedi. (Haber Merkezi)

WhatsApp-Image-2023-10-10-at-12.10.54

Adnan Küçükvar:  Emekli keyif için mi ikinci işte çalışıyor? Adnan Küçükvar: Emekli keyif için mi ikinci işte çalışıyor?

Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor

Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var

Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti! Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti!

Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var! Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var!

Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı

TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam! TCMB, faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu! Sıkı para politikasına devam!

Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu

Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi

Fevkani’nin kahramanları! Fevkani’nin kahramanları!

Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı! Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı!

Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu? Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu?

Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi

Editör: Murat Barutçu