Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, derneğin Kumluca Şubesinin 9’uncu olan genel kuruluna katılmak için Bartın’a geldi. Bartın Kumluca belediye binası toplantı salonunda gerçekleştirilen genel kurulda tek liste ile gidilen genel kurulda Mehmet Giritli tekrar başkan seçildi.

İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Kumluca Şubesi 9’uncu Olağan Genel Kurulunda konuşan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan, 14 milyonu geçen her yıl da artan emekli dul ve yetimlerinin potansiyel bir güç. Aile bireyleri ile 35 milyon seçmen nüfusu olan emeklileri kimse yok saymamalı” dedi.

“EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILAN ARTIŞ PİYASAYI HAREKETLENDİRİR”

Çalışkan, Emekliler olarak temel ihtiyaçları karşılayacak kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri bir emekli aylığı istediklerini belirterek “Karadeniz bölgemizin konularınız burada Kumluca’da görüşeceğiz.

Emeklilerimize burada gerekli bilgileri vermeye çalışacağız. Derneğimizin amaçları doğrultusunda tüm emekliler haklarının korunması yönünde çalışmaktadır. Bireylerin sivil toplum kurumu oluşumunu benimsemeleri emekli dul ve yetimlerin TÜMEMEKDER bünyesinde toplanmaları emeklilerin istek ve talepleri için güç birliği sağlayacaktır.

14 milyonu geçen her yıl da artan emekli dul ve yetimlerinin potansiyel bir güç olduğu bilinmektedir. Aile bireyleri ile 35 milyon seçmen nüfusu olan emeklileri kimse yok saymamalı. Bugünlerde emeklilerin 2022 maaşlarını n artışları düşünülmekte burada memurlar kamu çalışan işçilerin toplu sözleşmeleri yapıldı ve artı TÜFE diye bir şey verildi.

Sıra bizde şu anda bizler için ortada dolaşan rakamlar 6-7 lik bir artış düşünülmekte. Biz diyoruz ki bize alttan geçmişimizin farkını veriyorsunuz. Bugün temmuzda verdikleri zamdan geçmiş yüzde 8’lik bir fark oldu bunu maaşlarınıza ilave ediyoruz dediniz. Bu harcadığımız da tekrar geliyor. Bize TÜFE artı refah payı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

SSK emeklilerin maaşları 20 senedir bu şekilde devam etmekte bunu her dönemde dile getirmenize rağmen böyle devam ediyor. Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor İnşallah bu sene bu işi çözmeye çalışacağız. Bugün emeklilerin son açıklanan ağustos ayı TÜFE’sine bakarsa aylık olarak geçen aya göre 1.12 açıklandı biz harcadığımız temel gıda TÜFE’sidir.

Aylık 3.75 ayrıca birde bugün toptan TÜFE’deki aylık artış 2.77 perakendedeki artış 1.12 biz paramızı temel gıdaya harcıyoruz. Bizim maaşlarımızın arttırılması piyasaya canlılık getirir. Biz şunu istiyoruz bizim temel ihtiyacımızı karşılayacak kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz bir emekli aylığı istiyoruz.

İkinci isteğimiz huzurla alabileceğimiz bir sağlık hizmeti. Bugün emeklilerden ilaç payı, muayene katkı payı alınırken mültecilerden bu alınmamaktadır. Bizim devletimiz kendi vatandaşına verdiği sağlık hizmeti mültecilerine bedava vermekte. Devletimiz bunu yapabilir ama bize de versin. Biz bu memlekete 30 sene hizmet ettik.

Bunun karşılığını istiyoruz bugün bize TÜFE’ye göre artış verip bu kadar var derken birilerine sarf edin harcayın deniyor. Emekliye gelince sabredin şükredin deniyor. Bizim gücümüz kalmadı. Bugün emekli misin yüzde 70 açlık sınırının altında aylıkla geçinmeye çalışmaktadır. Biz emekliliği bir lütuf değil hak olarak kabul ettik. Bugün övündüğümüz sanayinin temellerini atan emeklilerdir” şeklinde konuştu. (İHA)

Editör: Haber Merkezi