Karayolları Trafik Yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. En az 2 yıllık deneyime sahip B sınıfı ehliyete sahip olanlar, A1 sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilen motosikletleri de sürülebilecek.

Resmî Gazete ’de yayımlanan yönetmeliğe göre, B sınıfı ehliyeti olanlar başvuru yapmaları halinde A1 sınıfındaki motosikletleri de kullanabilecek.

Bu düzenlemeye göre, deneyim bakımından en az 2 yıllık B sınıfı geçerli sürücü belgesine sahip olmak, gereken sağlık şartlarını taşımak ve daha önce geriye doğru 5 yıl içinde sürücü belgesi geçici veya daimî olarak geri alınmamış olmak koşullarına bakılacak.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu görüşlere yer verdi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 23 Nisan mesajı

25cc’ye kadar olan motosikletlerin B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılabilmesini sağlayan Yönetmelik değişikliği bugün 32456 sayılı resmî gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

 “Bu düzenlemeyle;

2 yıllık B sınıfı sürücü belgesi olan,

5 yıl içinde sürücü belgesi geri alınmamış olan,

Sağlık şartlarını taşıyan,

Millî Eğitim Bakanlığınca belirlenecek kurallar ve süre içerisinde direksiyon eğitimi alıp, sınavda başarılı olan,

B ve üzeri sınıf sürücü belgesi sahipleri harç ödemeden ve Sürücü Belgelerini değiştirmeden sisteme işlenen şerh ile ticari faaliyette kullanılanlar hariç 125 cc’ye kadar olan motosikletleri kullanabilecek.”

Bakan Yerlikaya, yönetmeliğin çıkması için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığıyla birlikte çalışma yürüttüklerini aktardı. (ersen Berk Çelik)

Editör: Muhammet