Zonguldak’ta 2021-2022 eğitim-öğretim yılı açılış programı Dr. Derviş Nihat Arkat ilkokulunda yapıldı.

Düzenlenen programa Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Vali yardımcısı Turgut Subaşı, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, Milli Eğitim müdür yardımcıları, okul müdürü Bahtiyar Emiroğlu, öğretmenler, öğrenci velileri ile öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından çiçekler ile karşılanan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemize, ilimize, sevgili çocuklarımıza, eğitim camiamıza ve değerli velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Okul bahçesinde düzenlenen törende saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada, “Sevgili öğrencilerimize başarılı eğitim-öğretim yılı diliyorum” dedi.

Tosun konuşmasında, “Covid- 19 salgının getirdiği sınırlılıkların ardından taze bir başlangıç ve heyecanla 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılına 06 Eylül 2021 itibarıyla "merhaba" diyoruz. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm Zonguldak'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” diyerek şunları söyledi:

“Bugün 36 Anaokulumuzda 3854 öğrenci, 194 İlkokulda 25.800 öğrenci 119 Ortaokulda 27.710 öğrenci 89 Lisede 30.791 öğrenci olmak üzere toplamda 438 okulumuzda 88.155 öğrenciniz ilimizde yüz yüz eğitime başladı. Eğitim, bir toplumun geleceğini belirleyen bir süreç, bir memleket meselesidir. Türk Eğitim Sistemimiz, tüm vatandaşlarımızı; Türk Milli Eğitiminin temel amaçlarından biri olan "Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillerin, iyi insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirilmesi" görevini üstlenmiştir. Bu bağlamda eğitim ve öğretimdeki en önemli hedefimiz; çocuklarımızın yetenek ve ilgilerinin dâhilinde zihinsel, ruhsal, sosyal gelişimlerine öncülük edip millî, manevi, ahlaki ve evrensel değerlere bağlı bireyler olarak yetiştirmektir. Eğitim ailesi olarak bizler, medeniyetimizin tertemiz izlerini takip ederek bizleri yıldızlara taşıyacak neslimizi yetiştirirken ilhamımızı, inancımızı ve irademizi şanlı mazimizden alıyoruz.

DEĞERLİ MESLEKTAŞLARIM

Uzun ve zorlu bir aradan sonra sizlere tekrar kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Öğretmenlik, çocukların gözlerinin içine bakıp kalbine seslenerek bir hayale âşık etmektir. Mermere şekil veren sanatçının hassasiyetiyle taze ruhları işlerken evlatlarımıza bir hayat amacı veren öğretmenlerimize güveniyoruz. Sizler, öğrencilerimizin önce yüreğine, sonra aklına dokunan, okulu ve okumayı sevdiren bir rehbersiniz. Özverili çalışmalarınızla onları bilgi, beceri, tutum ve değerlerle donatacağınıza inancım tamdır. Bu zor fakat kutsal görevinizde hepinize başarılar diliyorum.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM

Kendi toprağında köklenip dünyaya gölge veren bir çınar gibi büyüyen ve güçlenen güzel ülkemizi istikbale taşıyacak olan sizlersiniz. Kalplerindeki azim, ruhlarınızdaki adanmışlıkla çağa tanıklık eden değil, çağa liderlik eden bir nesil olacağınıza inancımız tamdır. Geleceğe uzanan yolculukta kendinizi geliştirmek adına göstereceğiniz her türlü gayret, göreceksiniz ki sizlere birçok kapıyı açacaktır. Unutmayın! Asla yalnız yürümek zorunda değilsiniz. Öğretmenlerinizin rehberliği, ailelerinizin desteği ile hayallerinize erişebilir, vatanınız için, insanlık için bir rüyayı gerçeğe dönüştürebilirsiniz.

Bu duygu ve düşüncelerle toplumun her bir bireyini salgınla mücadele kapsamında sorumluluk almaya davet ediyor, eğitim çalışanlarımız ve geleceğimizin teminatı olan sevgili öğrencilerimize sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir eğitim - öğretim yılı diliyorum”

“YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYIRLI OLSUN”

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz da, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının açılışında yaptığı konuşmada, 2021-2022 eğitim-öğretim yılının ülkemize, ilimize, sevgili çocuklarımıza, eğitim camiamıza ve değerli velilerimize hayırlı, uğurlu olmasını diledi.

Eğitim olmadan gelişme ve refahın olamayacağını vurgulayan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz “Koronavirüs salgınının halen devam ettiği bu süreçte yeni bir başlangıç yapıyoruz. Koronavirüs salgınıyla etkin mücadele ederek yüz yüze eğitimi, kalıcı hale getirmek elimizde. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına titizlikle uyarak en büyük kozumuz olan aşımızı olarak bilimin gereklerini mutlaka yerine getirelim. Henüz aşısını olmayanları bu konuda uyaralım”

Öğretmenlere de hitap eden Vali Mustafa Tutulmaz, öğrencilerimize bol bol kitap okumalarını tavsiye etmelerini isteyerek “Sizlerin ellerinde şekillenecek olan vatanına, milletine, bayrağına gönülden bağlı çocuklarımız; aydınlık yarınlarımıza yön verecek, bizleri geleceğe emin adımlarla taşıyacaktır” dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, düzenlenen program kapsamında öğrencilerin okudukları şiirleri dinledi, folklor gösterilerini izledi ve zil çalarak ilk dersi başlattı.

Ardından sınıfları gezen Vali Tutulmaz, öğrencilerle sohbet etti, hijyen kiti dağıttı. Sonrasında da öğretmenler ile bir araya gelerek yeni eğitim-öğretim yılında koronavirüs salgını başta olmak üzere görüş ve önerilerini dile getirdi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi