Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Zonguldak’a gelecek olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk için herkesin bakanı bizim Selçuk hocamız diyen Ören, “Ziya hocamız şimdiye kadar pek çok bakan gördük ama bunlardan bazı özellikleriyle kendini ayıran, milli anlamda bize daha yakın ve milli eğitimi toparlayan bir bakan olarak görmekteyiz” dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Şahin Ören, konuşmasına şöyle devam etti:

MİLLİ EĞİTİM BAKANI HERKESİN BAKANI BİZİM ZİYA HOCAMIZ

“Uzun bir süreden sonra ilimize Milli Eğitim Bakanımızın gelecek olması bizlerde heyecan uyandırdı. Bu anlamda eğitim çalışanı ve eğitimin bir paydaşı olarak çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isteriz. Ayrıca herkesin bakanı bizim Ziya hocamız şimdiye kadar pek çok bakan gördük bunlardan bazı özellikleriyle kendini ayıran, milli anlamda bize daha yakın ve milli eğitimi toparlayan bir bakan olarak görmekteyiz. Sayın Bakanımız göreve gelir gelmez “Cemaatler milli eğitimden elini çekmelidir” dedi bu bizim için eğitim çalışanları adına çok önemli bir dönüm noktasıydı. Sonra “Devletin dini ahlaktır” dedi bunu da unutmadık. “Kebenin anahtarını gayrimüslime veren anlayış bir okulun anahtarını neden liyakatli bir insana veremiyor” diyerek aşka bir anlayış başlattı. Akabinde mülakatlarda 2014 yıllarında yaşadığımız ucube, yandaş anlayış sayın bakanımız döneminde ortadan kalktı. Dolayısıyla bunları alt alta sıraladığımızda sayın bakanımın bizde hatırı olduğunu söylemek isterim. Bu anlamda sevdiğimiz bir bakan olduğu için kendini konuk etmekten dolayı bir öğretmen ve sendikacı olarak ayrıca mutlu olduğumu söylemek isterim.

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜMÜZ FARKINI GÖSTERDİ

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi olarak Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun Bey tarafından davet edildik. Buda bizleri ayrıca onurlandırdı. Bu ince nezaket anlayışından dolayı da İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun Beye teşekkür ederiz. İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Beyde gelir gelmez farkını gösterdi. Dağılmış olan eğitim yönetimini güçlü bir eğitim lideri olarak toparladı. Eğitim-öğretimde olması gereken devlet anlayışını ortaya koyarak iş barışını getirdi dersem doğru söylemiş olurum. Bu manada da İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Tosun Beye ayrıca teşekkür ederim. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk Zonguldak’ta bazı okulları ziyaret edecek, bir okulumuzun açılışını yapacak. Saat 16.00’da ‘Öğretmen Buluşması’ adı altında Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç konferans salonunda bakanımızla bir araya geleceğiz.  

BAZI OKULLAR ZAMAN İÇERİSİNDE ÖMRÜNÜ TAMAMLADI

Ana disiplini verecek olan tabi ki İl Milli Eğitim Müdürümüzdür ama milli eğitime baktığımızda Zonguldak’ın yıllarca birikmiş sorunlarını görüyoruz. Bizim Zonguldak’ta birinci sorunumuz kentleşme sorunu. Yıllardır madenle beraber göçebe gibi kurulmuş gece kondu dediğimiz bir yapımız var. Nereden girerseniz girin Zonguldak’ın derme çatma yapısı var. Dolayısıyla bu derme çatma yapının içerisinde zamanla derme çatma okullar yapılmış. Bu okullarda zaman içerisinde ömrünü tamamlamışlar. Peyderpey yapılmaya çalışılsa bile eski okulların tamamı yıkılıp yerine modern yapılar içinde spor salonlarının, kültürel faaliyetlerin yapılabileceği tiyatro salonlarının olduğu okullar yapılmalı. Zonguldak’a yeni okullar yapılması lazım. Yenilenemeyen okullar içinde depreme dayanılırlık testleri yapılmalı. Sağolsun Ali Tosun Müdürümüz ilimize atandıktan sonra ilimize atanan öğretmen saysın da artışı gözlemledik hem de okullara aktarılan ekonomik yardımlar arttı. Bunlar ilimiz için önemli gelişmelerdir. Bu konuda bize bir şey sorulursa bizde sayın bakanımızla görüşümüzü paylaşırız. Zaten aynı hassasiyetle sorunların İl Milli Eğitim Müdürümüz tarafından sayın bakanımıza iletileceğini düşünüyorum.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi