Zonguldak’ta Halk Eğitim Merkezleri, hayat boyu öğrenme kapsamında yürütülen yaygın eğitim faaliyetlerinin yanı sıra örgün eğitime devam eden taşıma kapsamındaki öğrencilerin yemeklerini de üreterek üretime önemli katkılar sunmaya devam ediyor.

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan yaptığı açıklamada, “Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde yiyecek içecek hizmetleri dalı altında, aşçılık hizmetlerine yönelik bütün kurs faaliyetleri devam ederken Kilimli Halk Eğitimi Merkezi mutfağımızda Kilimli ilçemizdeki taşıma kapsamında yer alan 800 öğrencilerimizin yemeği de yapılarak üretime katkı sunulmaktadır” diyerek şunları söyledi:

“Kilimli ilçemizdeki taşımalı öğrencilerimizin ücretsiz yemeklerinin üretildiği kurum mutfağı kalite ve hijyen şartlarına uygun, iş sağlığı ve güvenliği standartları gözetilerek periyodik kontrolleri yapılmaktadır. Halk Eğitimi Merkezi bünyesindeki döner sermaye işletmesine de girdi sağlayan yemek üretim hizmetleri Milli Eğitim Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarımızın döner sermaye işletmelerinin amaçlarına uygun olarak çalışan personel ile beceri eğitimi yapan öğrenci ve kursiyerlere de hizmet etmektedir.

Kurum mutfağında özenle hazırlanan yemekler ,taşımalı öğrencilerimizin okullarına ulaştırılmaktadır. Yemek üretiminde görev alan Halk Eğitimi Merkezimizin tüm çalışanlarına, yemek hizmetinin öğrencilerimize ulaşmasını sağlayan Bakanlığımız tüm birimlerine ve Milli Eğitim Bakanımız Prof.Dr. Mahmut Özer’e şükranlarımızı sunuyoruz”

Editör: Haber Merkezi