Amatör Spor Kulübü Başkanı, silahlı saldırıda hayatını kaybetti! Amatör Spor Kulübü Başkanı, silahlı saldırıda hayatını kaybetti!

Kitap tahlil etkinliği gerçekleştirildi Kitap tahlil etkinliği gerçekleştirildi

AW081825_02

Düzce Haber – Ülkemizde deniz ve tatlı su balıklarına ilişkin yürütülen mevzuat çalışmalarına ve bu konuda üretilecek milli politikaların belirlenmesine kaynak oluşturacak, nesli tehlike altındaki türlerin ve istilacı türlerin uluslararası kriterlere göre statülerinin belirlenmesi için, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından kurulan komisyon, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Düzce Üniversitesi’nden; Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yağlıoğlu’nun ‘Deniz Balıkları Uzmanı’ ve Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Gülsün Kırankaya’nın ‘İç Su Balıkları Uzmanı’ olarak katıldığı komisyon toplantısı, Antalya’da gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Deniz Yağlıoğlu; “Bakanlığımızın hem ekonomik, hem de sosyal anlamda her geçen gün artan ivmeyle farklı sorunlarla karşımıza geleceği kaçınılmaz olan istilacı ve nesli tehdit altındaki türlerimizin bilinmesi ve bu anlamda üretilecek politikalara kaynak oluşturmayı önemli önceliklerimizden görmesinin mutluluğu ve bu seçkin komisyonun bir parçası olmanın gururu içerisindeyiz’’ dedi.

Yağlıoğlu, “Ülkemiz biyolojik çeşitliliğine devletimizin vermiş olduğu önemin bir göstergesi olan bu komisyonun, her bir tür için ortaya koyacağı bilimsel değerlendirmeler, literatürde şimdiye kadar yapılmış en detayla çalışma olarak yerini alacak ve dünyada bu konuda yapılacak çalışmalara paha biçilemez bir kaynak sunacaktır” ifadelerinde bulundu.

Tüm dünyada zorlukları bilinen balıkçılık yönetimi için, planlamalara bilimsel bakış açısı ile yaklaşmanın kaçınılmaz olduğuna, bu konuda ekonomik ve sosyal kaygıların uzun vadede daha büyük sorunlar doğurabileceğine dikkat çeken Deniz Yağlıoğlu, “Ekosistem temelli balıkçılık yönetimi uygulamalarının benimsenmesi ve koruma alanlarının sayısının artırılması önemlidir. Gerek vatandaşlarımıza, gerekse balıkçılarımıza doğaya hak ettiği saygıyı gösterdiklerinde, karşılığını zamanla misliyle alacaklarını anlatmamız gerekiyor. Özellikle çalışmalarımı sürdürdüğüm Karadeniz sahillerimizde, biyolojik çeşitlilik son yıllarda çok aktif değişimler göstermekte. Yeni balık türlerinin göçlerine ve yüzyıllardır bu denizde yaşamını sürdüren balıklarımızın yok olduğuna tanıklık ettiğimiz yılları yaşıyoruz. Bu konuda hepimizin tarihe karşı sorumlulukları olduğunu unutmamamız gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğümüze, tarihe karşı bu önemli sorumluluklarımız ve görevimizin gereği olarak bizlere bu ortamı sundukları için teşekkürlerimizi sunarız” diyerek açıklamalarını sonlandırdı. İHA

Kastamonu’da 39 köy yolu ulaşıma açıldı! Kastamonu’da 39 köy yolu ulaşıma açıldı!

Kaza yaptı, acısıyla değil, bilgisayarla ilgilendi Kaza yaptı, acısıyla değil, bilgisayarla ilgilendi

Kastamonu'da genç zekalar için geri dönüşebilirlikte yaratıcılık yarışması Kastamonu'da genç zekalar için geri dönüşebilirlikte yaratıcılık yarışması

Husumetlisi tarafından, evinin önünde öldürüldü! Husumetlisi tarafından, evinin önünde öldürüldü!

Kastamonu'da sıfır atık müzikal tiyatro gösterisiyle öğrenciler bilinçlendi Kastamonu'da sıfır atık müzikal tiyatro gösterisiyle öğrenciler bilinçlendi

ABD'den Gelen Ceza Kripto Piyasasını Salladı! ABD'den Gelen Ceza Kripto Piyasasını Salladı!

Sebepsiz yere arkadaşını, başından bıçakladı! Sebepsiz yere arkadaşını, başından bıçakladı!

Eğlence mekanında tartıştığı şahsı, silahla vurdu! Eğlence mekanında tartıştığı şahsı, silahla vurdu!

Sınıfta genç kızı darp ettiler! Sınıfta genç kızı darp ettiler!

Düzce'de araç sayısı 135 binin üzerinde! Düzce'de araç sayısı 135 binin üzerinde!

Kamyonla otomobilin çarpışması sonucu, bir aile kazada yok oldu! Kamyonla otomobilin çarpışması sonucu, bir aile kazada yok oldu!

Cumayeri'nin kalbi yenileniyor! Cumayeri'nin kalbi yenileniyor!

İkinci el araçlarda, fırtına gibi değişim! İkinci el araçlarda, fırtına gibi değişim!

DTSO ve Düzce Üniversitesi iş birliğiyle yabancı dil yetenekleri inceleniyor DTSO ve Düzce Üniversitesi iş birliğiyle yabancı dil yetenekleri inceleniyor

İş yeri sahibi, 6 yıllık olayı çözüme kavuşturunca hayatının şokunu yaşadı! İş yeri sahibi, 6 yıllık olayı çözüme kavuşturunca hayatının şokunu yaşadı!

Editör: Virda Şahin