WhatsApp-Image-2023-10-12-at-16.42.40-(3)

Samsun Haber - Samsun Çocuk Yuvasından 2001 yılında emekli olan Ayşegül Öztürk, kamu hizmeti süresince annelik yaptığı çocuklarla 35 yıl sonra düzenlediği etkinlikte buluştu.
Büyümelerine katkı sağladığı çocukların birçoğunun evlenip torun sahibi olmaları, hatta çalıştıkları kamu kurumlarından emekli olmaları, buluşmaya gelen herkesi duygusal açıdan son derece etkiledi. Emekliliğinin üzerinden yirmi yılı aşkın bir süre geçmesine rağmen böyle bir buluşmanın hayaliyle yaşayan Öztürk, anne sevgisinden mahrum kalan çocukları bir şekilde hayata hazırlamak için çaba sarf ettiği günlerden bu yana; yıllar sonra onları değişmiş simalarıyla çoluk çocuğa karışmış halde görmesi duyguların boşalmasına ve gözyaşlarının sel gibi akmasına neden oldu. “Ayşegül anne” diyerek ellerine sarılan ellili yaşlardaki babalar da bu gözyaşlarına karşılık vermekten kaçamadılar.
“HAYATIMIN BELKİ DE BİR DÖNÜM NOKTASI OLDU”
Ayşegül Öztürk, “Ölmeden böyle bir buluşmanın hayalini kuruyordum. Bu birliktelik beni kırk yıl öncesine taşıdı. O günlerde şarkılar söyleyerek büyüttüğümüz çocuklarımız ülkenin dört bir köşesine dağıldılar. Onları toparlama konusunda neler yapabileceğimi uzun yıllar düşünmüştüm. Anne-baba sevgisinden uzak büyüyen çocuklara o günlerde elimden geldiğince bu duyguyu vermeye çalışmış, onları bu duygudan mahrum bırakmamaya özen göstererek kurumsal görevimizi noktalamıştık. Hepimizde yer edinen öyle anılar var ki. Yıllar sonra onları bir arada görebilmek onlara dokunabilmek, bugünkü durumlarına tanık olabilmek, yetişkin halleriyle onlara sarılabilmekti amacım. Bu buluşma hayatımın belki de bir dönüm noktası oldu. Çocuk yuvasından okula el sallayarak gönderdiğim çocuklarımı bugün bir baba, bir eş, hatta çalıştığı kurumlardan emekli olmuş haliyle görmek tarifsiz bir duygu. Otuz beş yıl sonra bugünkü buluşmanın farklı kapıları açması en büyük dileğimdir. Hayat paylaşıldığında anlam kazanıyor” dedi.
“AYŞEGÜL ANNEMİZLE BULUŞMANIN HEYECANINI YAŞADIM”
Toplantıya Düzce’de hayatını sürdürürken katılım sağlayan Aydın Şahin, “Etkinliğin haberini alır almaz tereddütsüz çocukluk arkadaşlarım ve Ayşegül annemizle buluşmanın heyecanını yaşadım. Annemin vefatı üzerine yuvaya yerleşmiştim. O günlerden bugünlere kalan unutulmayan o kadar çok anılar var ki. Ayşegül annemin kendi evinde pişirip bizlere ikram ettiği balıkların anısı halen aklımda. Yıllar öncesindeki kader arkadaşlarımla buluşmak bana adeta yeniden format attı. Ayşegül annem ve katkısı olan herkese minnet duygularımı ifade ediyorum” diye konuştu.
“BU TARİHİ BULUŞMA DİLERİM BİR BAŞLANGIÇ OLUR”
Birlikteliğe Samsun’dan katılan Fevzi Gül ise “Bu tarihi buluşma dilerim bir başlangıç olur. Devamında daha kapsamlı buluşmalarımız bizi bir araya getirir” diyerek etkinliğe imza atan Ayşegül annemize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Toplantıya katılan Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Yüksel Kıyak da “Etkinliğin ilk kez yapıldığını ve bir kamu görevlisinin nerdeyse yirmi beş yıl önce emekli olup bu etkinliğe imza atması çok anlamlı. Ayşegül Hanıma çok teşekkür ediyoruz. Umarım bundan sonra da birbirleriyle hasret gideren Ayşegül Hanım ve çocukları yaşamlarının geri kalan kısımlarında da hep irtibat halinde olur” temennilerini iletti. İHA

WhatsApp-Image-2023-10-12-at-16.42.40-(2)

WhatsApp-Image-2023-10-12-at-16.42.40-(1)

WhatsApp-Image-2023-10-12-at-16.42.38

WhatsApp-Image-2023-10-12-at-16.42.40

Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor! Pazarcı kadın kayboldu! Her yerde aranıyor!

İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü! İşsiz oğlundan bıktı, bisiklet sürerken öldürdü!

19 Ekim son gün! Üniversitelilerin burs ve kredi başvuruları başladı 19 Ekim son gün! Üniversitelilerin burs ve kredi başvuruları başladı

Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu telefonlara dikkat! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu telefonlara dikkat!

Yanlış şerit, bir cana mal oldu! Yanlış şerit, bir cana mal oldu!

Genç antrenör kazada öldü, geride kalan görüntüsü yürek burktu Genç antrenör kazada öldü, geride kalan görüntüsü yürek burktu

Zonguldaklının kaderi belli oluyor! Büyük gün yarın! Zonguldaklının kaderi belli oluyor! Büyük gün yarın!

Antrenör cinsel istismardan tutuklandı Antrenör cinsel istismardan tutuklandı

Arazi anlaşmazlığı kavgası kanlı bitti: 3 kardeş öldü Arazi anlaşmazlığı kavgası kanlı bitti: 3 kardeş öldü

Lisede saplantılı aşık dehşeti! Lisede saplantılı aşık dehşeti!

Aile kavgası! Kız kardeş öldü, enişte yaralandı! Aile kavgası! Kız kardeş öldü, enişte yaralandı!

Hızlı ve hatalı sollama genç kızı hayattan kopardı! Hızlı ve hatalı sollama genç kızı hayattan kopardı!

8 yaşındaki çocuğu vurdular! 8 yaşındaki çocuğu vurdular!

Domuza çarpan araç hurdaya döndü Domuza çarpan araç hurdaya döndü

Editör: Virda Şahin