Başı kesilerek cesedi su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi Başı kesilerek cesedi su kanalına atılan inşaat ustası toprağa verildi

Türkiye'de elektronik kimlik bilgisine sahip cihazların kayıt altına alınmasını düzenleyen yönetmelikte değişiklikler yapılmasına dair bir yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu yönetmeliğe göre, Mobil Cihaz Kayıt Sistemi'nde (MCKS) kayıtlı olmasına rağmen elektronik haberleşme şebekelerinden bir yıl süreyle kesintisiz hizmet almayan cep telefonlarının bağlantıları sona erdirilecek.

Değişiklikle birlikte, cihazların elektronik haberleşme şebekelerinden uzun süre hizmet almadığı tespit edildiğinde bu cihazların bağlantıları 24 saat içinde kesilecek ve ilgili cihazların kimlik bilgileri "siyah liste"ye alınacak. Daha önce bu süre 7 yıldı.

Ayrıca, 112 acil çağrı sistemi (e-Call) için kullanılan cihazlar, teknik olarak tespit edilebildikleri takdirde bu düzenlemenin dışında tutulacaklar.

Siyah listeye alınan bir cihazın tekrar kullanılması durumunda cihazın son kullanıcısının talebi, ilgili abone numarası bilgisiyle birlikte hizmet sağlayıcıya bildirilecek. Bildirimin ardından kurum tarafından yapılan kontrol olumlu sonuçlanırsa, cihazın IMEI numarası tekrar kayıtlı hale getirilerek "beyaz liste"ye alınacak.

Bu yönetmelik değişiklikleri, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Aynı zamanda IMEI numaralarının kaydının nasıl yapılacağına dair detayları içeren bir tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu tebliğ de aynı tarihte yürürlüğe girecek. /Haber Merkezi 

Editör: Murat Barutçu