Muhammet Emin Çapkın son yolcuğuna uğurlandı Muhammet Emin Çapkın son yolcuğuna uğurlandı

Kastamonu Haber – Kastamonu'da, Taşköprü sarımsağı hasadının başlaması ve artan hava sıcaklıklarıyla birlikte Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan keneler, vatandaşlar için risk oluşturmaya devam ediyor. Son bir ayda kene ısırması nedeniyle altı kişi hastaneye sevk edildi.

Kastamonu'da, Taşköprü ilçesinde gerçekleşen sarımsak hasadı sırasında kenelerle karşılaşma olasılığına dikkat çeken uzmanlar, vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı. Uzmanlar, pikniklerde ve açık alanlarda kene temasına dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Kene ısırmasının Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yol açabileceği ve bu dönemde kenelere karşı önlem almanın önemine değinildi.

 

Dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? Dul ve yetim maaşları ne kadar oldu?

Kene ısırmasının KKKA hastalığında artışa neden olduğunu dile getiren Özel Kastamonu Anadolu Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Oğuzhan Sepetçigil, vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kene ısırmasının ateş ve kas ağrısı gibi rahatsızlıklara yol açabileceğini vurgulayan uzmanlar, kırsal alanlarda çalışan ve pikniğe giden kişilerin özellikle elbiselerini çıkarırken vücutlarını kontrol etmelerini tavsiye etti.

Kenelerin yapıştığı yere alkol veya kimyasal madde dökülmemesi gerektiğini belirten Uzm. Dr. Sepetçigil, keneyi tek seferde çıkarmak için cımbız kullanımını önerdi. Keneyi çıkaramayacak düzeyde olanların ise acil servise başvurmaları gerektiğini söyledi. Ayrıca, kimyasal kullanarak keneyi çıkarmamak ve el yıkamanın önemine dikkat çekildi.

Sele kapılan iş makinesi günler sonra kurtarıldı! Sele kapılan iş makinesi günler sonra kurtarıldı!

Kastamonu Üniversitesi'nde önemli 'afet' projesi Kastamonu Üniversitesi'nde önemli 'afet' projesi

Kastamonu'da yaşanan bu durumun, ilgili kurumlar ve vatandaşlar tarafından ciddiye alınması gerektiği belirtilerek, vatandaşların dikkatli olması ve gerekli tedbirleri almaları gerektiği ifade edildi. Özellikle kırsal kesimlerde çalışanlar ve doğa aktiviteleri yapan kişilerin bu konuda daha hassas davranmaları öneriliyor. İHA

Deniz Yavuzyılmaz’dan şok açıklama! O para buharlaşmış! Deniz Yavuzyılmaz’dan şok açıklama! O para buharlaşmış!

AW946722_02

AW946722_03

Editör: Virda Şahin