CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Bu seçimde Cumhur İttifakının seçimi kazanma şansı yok! Çünkü Türkiye’de değişim ve dönüşüm başladı” dedi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Zonguldak Seçim Ofisini ziyaret eden CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, konuşmasına şöyle devam etti:

BÜYÜK DEĞİŞİMİN ZAMANI GELDİ

“14 Mayıs 2023 tarihinde çok önemli olan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaşayacağız. Çok kritik bir seçim! Türkiye’de 2018 yılında bir değişim yaşandı. Ak Parti iktidarı ilk defa meclis çoğunluğunu yitirdi ve Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte hareket etmeden mecliste kanun çıkartamaz hale geldiler. 2019 yerel seçimlerinde çok daha büyük bir değişim yaşadık. Ankara, İstanbul gibi Türkiye’nin en önemli şehirlerini Millet İttifakının adayları kazandı ve yaklaşık 4 yıldır Millet İttifakının Belediye Başkanları bu büyükşehirleri yönetiyor. 4 yıldır çok güzel çok iyi çalışmalar yürütüyorlar. Milletimiz bunu yaşadıkları şehirlerde net bir şekilde hissediyor ve görüyor. Şimdi daha büyük bir değişimin zamanı geldi.

TÜRKİYE’DE DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM BAŞLADI

Türkiye’yi Millet İttifakının aday göstermiş olduğu Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun yöneteceği bir döneme geldik. Cumhur İttifakı kazanmak istiyor ama bu seçimde Cumhur İttifakının seçimi kazanma şansı yok! Çünkü Türkiye’de değişim ve dönüşüm başladı. Bu değişim ve dönüşün Sayın Cumhurbaşkanının Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesiyle birlikte zirveye çıkacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki süreçte Millet İttifakı olarak biz yöneteceğiz.

ZONGULDAK VE TTK SEÇİMDEN SEÇİME AK PARTİNİN AKLINA GELİYOR!

Mustafa Çağlayan; ‘Seçimi kazanıyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar’ Mustafa Çağlayan; ‘Seçimi kazanıyoruz algısı yaratmaya çalışıyorlar’

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak’ın en önemli kurumu, Zonguldak’ın olmazsa olmazı, Zonguldak’ı Zonguldak yapan kurum. Bu kurum son yıllarda yapılan yanlışlarla birlikte can çekişmeye başladı. Kurumu yeniden yapılandırıp üretim işçisi açıklarının giderilmesi gerekiyor. En son 2018 yılında Ak Parti iktidarı seçim vaadi etmişti ve 1500 işçi alındı. Aradan 5 yıl geçti şimdi 2000 işçi alacaklarını söylüyorlar. Seçimden seçime Türkiye Taşkömürleri Kurumu Ak Partinin aklına geliyor. Zonguldak seçimden seçime Ak Partinin aklına geliyor. Bu böyle olmaz. Kurumu yeniden yapılandırıp işçi açıklarını hızla gidermemiz gerekiyor ki üretim olsun.

ARTIK TÜRKİYE’Yİ YÖNETME ZAMANI

Zonguldak’ta satın alınacak 1 kilo yerli kömür bulamıyorsunuz! Termik Santrallere Güney Afrika’dan, Rusya’dan, Kolombiya’dan kömür geliyor. Erdemir’e, Kardemir’e yurtdışından kömür geliyor. Hem üretimde hem istihdamda düşüş Zonguldak ekonomisine çok olumsuz yansıyor, hepimize yansıyor. Esnafımıza, sade vatandaşımıza da yansıyor. Biz bunu yıllardır net bir şekilde ortaya koyduk ama artık Türkiye’yi yönetme zamanı. Türkiye’yi Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu yönetecek. Millet İttifakı yönetecek ve Millet İttifakının bakanları yönetecek.

EMEKLİLERİMİZDEN DAHA KUVVETLİ DESTEK İSTİYORUZ

Emekliye verilen 2 bin lira bayram ikramiyesi çok düşük bir rakam. Plan Bütçe Komisyonunda Cumhuriyet Halk Partisi olarak önerge vermiştik ve emekliye bayram ikramiyesi asgari ücret verilsin demiştik. Ama bu talebimiz Ak Parti ve MHP oylarıyla ret edildi 2 bin liraya çıkarıldı. Bu zaten Sayın Kılıçdaroğlu’nun emeklilere vaadiydi Ak Parti bunu daha önce akıl edememişti. Tabi emeklilerimiz bunu unutmuyor. Bu seçimde de emekliler bunu unutmayacaklar. Cumhuriyet Halk Partisine, Millet İttifakına ve Sayın Kılıçdaroğlu’na oy verecekler. Emeklilerimizden bu seçimde çok daha kuvvetli bir destek bekliyoruz. Aksi takdirde değişim ve dönüşüm yaşanamaz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

IMG_95961-132

Editör: Seçkin