Gelişen teknolojinin ve çocukların güvenli alanının azalmasının ardından, ebeveynler çocuklarının eğlenebilmesi için AVM’lerde bulunan oyun alanlarını tercih etmeye başladı. Ancak, son 5 ayda oyun alanlarında görülen ücret artışları vatandaşlara pes dedirtti.

Uzmanların, mecbur kalmadıkça havasız ve kapalı ortamlara gidilmemesi uyarısında bulunduğu ve enfeksiyon riskinin yüksel olduğu oyun alanlarında, gelişen teknolojinin ve ilgi alanlarının değişmesiyle birlikte çocuklar daha çok eğlenmeye başladılar.

Dolar başına 1 buçuk, 2 lira kazanç Dolar başına 1 buçuk, 2 lira kazanç

Ancak, makinalar üzerinden oynatılan oyunların ortama süresi 2 dakika. Kısa bir süre için 15-17 lira veren ebeveynle bu duruma müdahalede bulunulması gerektiğini ifade ediyorlar. Aynı zamanda, artık lüks olarak kabul edilen oyun alanlarına ekonomik nedenlerle giremeyen çok çocuk bulunuyor.

Kum ile oyun alanı ya da kapsamlı softplay türü oyun alanlarında ise fiyatlar dudak uçuklatan cinsten. Yarım saati 100 lira civarında olan oyun alanları ise özellikle AVM’lerin merkezine kurularak çocukların daha çok dikkatinin çekilebilmesini sağlıyor. (Haber: Fadime YILMAZ ELMA)

Editör: Murat Barutçu