Çaycuma’nın sualtı resimleri sanatçısı Figen Ramazanoğulları, Fransa’nın başkenti Paris’te bulunan Grand Palais Müzesi’nin prestijli sergisine 4. kez katılacak. Sanatçı, geçtiğimiz sene Lour Müzesi’nde özel davetle yer aldığı deneyimini hatırlatarak, bu yıl 13-18 Şubat tarihleri arasında gerçekleşecek olan Paris sergisine katılacak olmanın heyecanını paylaştı.

Çaycuma Star’da verilen habere göre Figen Ramazanoğulları, Avrupa’da başarılı bir şekilde Çaycuma’yı temsil ettiğini belirtirken, sanatının evrensel dilini kullanarak uluslararası sanatseverlerle buluşmaktan gurur duyduğunu ifade etti. Sanatçı, Türkiye’nin yanı sıra Yunan, Alman, Arnavut ve Fransız sanatçılarla birlikte sergide yer alacak olmanın kendisi için önemli bir anlam taşıdığını vurguladı.

Grand Palais Müzesi, Paris’in simgelerinden biri olup, 1884 yılında kuruldu. 140 yıldır dünyanın dört bir yanından gelen ressamları ve eserlerini ağırlayan müze, toplamda 2400 sanatçı ve 5500 esere ev sahipliği yapıyor. Bu özel sergi, Armend Berberian’ın küratörlüğünde 28 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.

Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı! Mangala ve semavere veda edin, yasaklandı!

Sergiye katılacak dokuz yabancı uyruklu sanatçı arasında Figen Ramazanoğulları, Türkiye’yi temsil eden tek sanatçı olarak öne çıkıyor. Diğer sanatçılar ise Yunan, Alman, Arnavut ve Fransız sanat camiasından seçilen isimler oldu. İstanbul, İzmir ve Ankara’dan katılacak olan diğer Türk sanatçılar ise Fransız hükümeti tarafından özel davetiyelerle sergiye katılmaya hak kazandı.

Figen Ramazanoğulları ve diğer sanatçılar, Fransız hükümetinin özel davetiyeleriyle Grand Palais Müzesi’ndeki sergi için heyecanla bekleniyor. Paris’te düzenlenecek bu uluslararası etkinlik, sanatseverlere farklı kültürlerin bir araya geldiği benzersiz bir deneyim sunacak. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu