Bölgesel Amatör Ligde 9’uncu sezona hazırlanan Ereğli Belediyespor’un yeni teknik direktörü Cahit Terzi, taraftarı heyecanlandıracak önemli açıklamalarda bulundu. Bölgesel Amatör Lig’in tecrübeli çalıştırıcısı, 21 yıldır profesyonel lig hasreti çeken Ereğli Belediyespor’un bu hasretine, 2023-2024 sezonunda son vereceğini söyledi.

Kısa bir süre önce anlaştığı Ereğli Belediyespor’da şampiyonluğa oynayacak kadro oluşturan Cahit Terzi, spor medyasına konuştu.

Terzi, 2023-2024 sezonunda tek hedeflerinin şampiyonluk olacağını, camia olarak şimdiden sadece bu hedefe odaklandıklarını kaydetti.

Ereğli Belediyespor’un profesyonel ligde en son 21 yıl önce mücadele ettiğini, o gün bugün yeniden çıkmaya çalıştığını anımsatan Zonguldaklı teknik adam, teknik ekibinden futbolcusuna, yönetiminden taraftarına kadar tüm herkesin tek yumruk olacağı sezonun sonunda kupayı Ereğli’ye getireceklerine inandığını vurguladı.

“EREĞLİ’NİN YERİ ŞUAN

EN AZ 2. LİG OLMALI”

Ereğli Belediyespor’un tam bir futbol şehri olduğunu, profesyonelce yönetiliş ve anlayış biçimiyle şuan en az profesyonel 2. Ligde olması gerektiğine dikkat çeken Cahit Terzi, “Ereğli büyük camia. Şuan Bölgesel Amatör Ligde değil, en kötü 2. Ligde olması gerekiyor. Futbol potansiyeli yüksek bir ilçe olmasına rağmen Ereğli, yıllardır profesyonel lige hasret kalmış. 21 senedir amatör kümede. En son profesyonel ligde mücadele ettiklerinde takımın başında yine ben vardım. Benden sonraki dönemde amatöre düştüler. O gün bugün amatör kümede mücadele ediyor. Biz buraya 21 yıllık hasreti sonlandırmaya geldik. Hedefimiz mutlaka şampiyonluk olacak. Şampiyonluğa inanmış güçlü bir yönetimimiz ve taraftarımız var. Ekonomik gücü yüksek bir kulübüz. Doğru işlerle, doğru transferlerle, doğru sevk ve idareyle bu sene Ereğli Belediyespor’u arzu ettiği, hak ettiği profesyonel lige çıkaracağız.” dedi.

U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak U18 Türkiye Şampiyonası’nda heyecan başlıyor... Asma ile Ereğli Demir temsilcimiz olacak

“TRANSFER PİYASASI YÜKSEK BUNA RAĞMEN

İSTEDİĞİMİZ OYUNCULARI ALABİLİYORUZ”

Cahit Terzi, röportajında artan transfer piyasasına dikkat çekti. Profesyonel ligde olduğu gibi Bölgesel Amatör Ligde de futbolcu maliyetlerinin çok yüksek olduğuna parmak basan tecrübeli teknik adam, “Profesyonel liglerde olduğu gibi Bölgesel Amatör Ligde de transfer piyasasında uçuk rakamlar var.  Yüksek rakamlar dönüyor. Kulümüz bu şartlarda bile şampiyonluğa oynayabilecek bir takım kurabiliyor. Şuan takımımızın iskeleti oluşmuş durumda. Transferlerimizin devamı gelecek.” şeklinde konuştu.

“İKİ KAMP DÖNEMİ GEÇİRECEĞİZ”

Lig takvimi belli olduktan sonra iki etap şeklinde hazırlık kampı programı hazırlayacaklarını dile getiren Terzi, bu konuda şunları aktardı:

“Kadromuzu tamamıyla oluşturduktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından belirlenecek lig takvimine göre kendimize bir hazırlık planı hazırlayacağız. İki etap halinde kamp dönemi geçireceğiz. İlk etap Ereğli’de olacak, ikinci etapta il dışına gideceğiz. İkinci etapta oynayacağımız hazırlık maçlarına göre eksik tespit ettiğimiz mevkiler olursa, ekstra takviyelerimiz olacak. Bu transfer genelde nokta atışı tarzında gerçekleşecek.”

“ŞAMPİYONLUK BEKLENTİLERİNE

KARŞILIK VERECEĞİZ”

Cahit Terzi, Bölgesel Amatör Ligi çok iyi bildiğini, daha önce Zonguldak Kömürspor ve Güzelorduspor’da şampiyonluklar yaşadığını anımsattığı röportajın son bölümünde camiaya seslendi.

Taraftarın kendilerine inanmasını isteyen Terzi, “Taraftarımız bize inansın. Biliyorum yıllardır şampiyonluğa hasretler. Ben ve ekibim, bu hasreti sonlandırmaya geldik. Herkes özverili bir şekilde çalışıyor. Belediye Başkanımız Halil Posbıyık bize inandı. Yönetimimiz gece gündüz fedakârca çalışıyor. Söz konusu Ereğli Belediyespor’un menfaatleri ise birlik-beraberliği şuandan itibaren sağlamamız gerekiyor. Kulaktan duyma sözlere kimse inanmasın. Sosyal medyanın bizi yönlendirmesine asla izin vermeyelim. Beklentilerin farkındayız. Zaten yönetimle birlikte bunun için çalışıyoruz. Taraftarımızdan isteğimiz yanımızda olsunlar. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Şampiyonluğun da garantisi yok. Ama bizim hedefimiz belli. Şampiyonluğa hazırlanıyoruz. Ulaşmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. En büyük arzumuz, isteğimiz bu.” ifadelerinde bulundu.

SPOR SERVİSİ

Editör: Hüseyin EKİNCİ