SGK önünde düzenlenen basın açıklamasına, BES’e bağlı sendikanın yönetim kurulu üyeleri KESK’e bağlı bazı sendikaların şube başkanları ile SGK çalışanları katıldı.

BES Mali Sekreteri Hasan Faiz yaptığı açıklamada, “Bugün yine ülkenin dört bir yanında, SGK’ lerin önündeyiz. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Çünkü bizler biliyoruz ki taşı delen suyun şiddeti değil, damlaların sürekliliğidir” diyerek şunları söyledi:

Tuncay Cihan’dan üzücü haber Tuncay Cihan’dan üzücü haber

“2 Mart 2023 gecesi açıklanan, EYT sebebi ile 3 Mart tarihinden itibaren SGK’ ler yine insan seli olmuştur. Biz SGK Emekçileri, 3 Mart tarihinden itibaren normal bir hayat yaşamıyoruz. Bu süreçte emekli maaşlarının en az 7.500 TL' ye yükseltildiği açıklaması ile bu durumun tüm emekli maaşlarına yansıtılmamış olması sonucu oluşan yoğunluk, SGK binalarını bayram öncesi insan seli ile doldurmuştur.  Biz SGK Emekçilerini çok üzen haberlerde bu süreçte kamuoyunda yer almış, morallerimizi bozmuş ve motivasyonumuzu etkilemiştir. Kurumumuzun bağlı bulunduğu Bakanlığı temsil eden Bakan Bey, maaşlarımızın ortalama 20 bin civarında olduğunu söylemiştir. SGK’ de ortalama maaş bu rakamın çok altındadır ve 12.500 – 13.500 seviyesindedir.

Biz sadaka değil, hakkımızı istiyoruz. Başta siyasal iktidar olmak üzere, bağlı bulunduğumuz Bakanlığa ve Kurum Başkanlığına bir kez daha sesleniyoruz.

Artık bıçak kemikte, dayanacak gücümüz kalmadı. Hakkımız olan ve gasp edilen haklarımızı 1 saat içinde yapabileceğiz düzenleme ile yapmanız mümkün, bunu çok iyi biliyoruz.

Artık dayanacak ne gücümüz ne de moralimiz kaldı. Eğer haklı ve meşru taleplerimizi duymazdan ve görmezden gelmeye devam ederseniz, üretimden gelen gücümüzü kullanmak seçeneğimiz önümüzdedir. Bugüne kadar yaptığımız birkaç saatlik iş bırakma ya da bir günlük iş bırakmanın ötesinde daha büyük eylemleri yapabilme pratiğine sahip olduğumuz bir gerçektir. Biz emekçiler, kazanacağız” (Şaban YILMAZ)

Editör: Murat Barutçu