Akaryakıt fiyatları rekor seviyelerde seyrederken son dakika gelişmesiyle petrol fiyatlarındaki artış beklentisiyle beraber motorin için bir indirim haberi geldi. 1 Ocak 2023’ten bu yana benzin fiyatlarında %111, motorin fiyatlarında ise %101 oranında bir artış yaşanmıştı. Son zam sonrası motorin 44-46 TL, benzin ise 41-42 TL aralığında rekor seviyelerde satılmıştı. Ancak sektör kaynaklarına göre, motorin grubunda bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1,21 TL'lik bir indirim bekleniyor. Benzin fiyatları içinse henüz herhangi bir zam ya da indirim haberine rastlanmıyor.

Mazot fiyatlarındaki indirimin ardından, İstanbul’da ortalama 43,09 TL, İzmir’de 44,08 TL ve Ankara’da 43,85 TL civarında satışa sunulması bekleniyor. Ancak petrol fiyatları, Husilerin Kızıldeniz'e saldırmasının ve genel gerilimin artmasının ardından üç aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine yakın kazançlarını korumaya devam ediyor. Brent petrolü, üç günlük artışın ardından varil başına 83 doların üzerinde işlem görürken, ABD ham petrolü de 79 doların üzerinde işlem görmekte.

Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok

Şu an itibariyle, İstanbul’da ortalama motorin fiyatları 44,30 TL, Ankara’da 45,06 TL ve İzmir’de 45,29 TL iken, benzin fiyatı İstanbul’da 41,21 TL, Ankara’da 42,15 TL ve İzmir’de 41,92 TL civarında satışa sunuluyor.

Ayrıca, üç kamu bankası geçtiğimiz gün kart ile akaryakıt ödemeleri için karar almış ve banka kartındaki komisyon oranını akaryakıt istasyonlarında yüzde 2,25’e düşürmüştü. Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu